Blogs

The hero's journey

colaj_mobilitate_0.jpgThe hero's journey

During our lives, we leave several times from a place we call home at that time. Sometimes this "home" can be any situation that gives us a sense of security, and "going" means anything that takes us out of our comfort zone and provokes us in an astonishing and unknown way. This, often scares us, sometimes creates us anxiety and depression, preventing us from making a choice or building a strategy on which to act. A coherent process would help us to re-analyze our abilities, to realise our hidden powers, a process in which we clarify how to make decisions, how to act and creat alliances. But where do you find a therapeutic process of such complexity and depth?

 

Calatoria eroului

colaj_mobilitate.jpgCalatoria eroului 

De-a lungul vieții, plecăm de mai multe ori dintr-un loc pe care îl numim în acel moment acasă. Uneori acest „ acasă” poate fi orice situație care ne dă o senzație de siguranță iar „plecarea” poate însemna orice ne scoate din zona de confort și ne provoacă într-un mod neașteptat și necunoscut. De multe ori asta ne sperie, alteori ne crează anxietate și depresie, împiedicându-ne astfel să facem o alegere, să ne construim o strategie pe baza căreia să acționăm. Ne-ar ajuta un proces coerent cu ajutorul căruia să ne reanalizăm abilitățile, să ne dăm seama de puterile noastre ascunse, un proces în cadrul căruia să ne clarificăm modul de a lua decizii, de a acționa și de a crea alianțe. Dar unde găsești un proces terapeutic de o asemenea complexitate și profunzime?

 

A iubi sau a nu iubi ... neconditionat

poza_livia_8_2.jpgA iubi sau a nu iubi ... necondiționat
by Psihoterapeut Livia Băețica

Love is in the air... O întâlnim peste tot, în filme, în muzică, în poveștile cu Făt-Frumos care apare pe un cal alb și o salvează pe Ileana Cosânzeana. Inspirați de toate aceste modele, când ajungem în adolescență încolțește tot mai clar în noi dorința de a iubi și a fi iubit.
Ne avântăm plini de vise în experiența iubirii și ajungem să fim dezamăgiți că așteptările privind dragostea romantică ne sunt înșelate, iar iubirea nu ne este împărtășită. Pare că dorința de a fi iubiți a fost chiar mai mare decât dorința de a iubi. Mai ales dacă nu ne-am simțit iubiți necondiționat de părinți, dacă aceștia nu au fost capabili să ne umple rezervorul sufletului cu iubire. Poate ne-au iubit, dar nu au știut să o arate. Sau poate au condiționat iubirea pe care ne-o ofereau: „Dacă nu ești cuminte, nu te mai iubesc.”

Pages

Subscribe to RSS - blogs