FREE PARENT - Modul 1

Acest curs este un dar pe care îl oferi copilului tău – fericirea și siguranța lui prin siguranța și fericirea ta.

Modul de raportare la propriile experiențe din copilărie are o înrâurire profundă asupra modului în care îți crești și educi copiii.
Vom încerca să arătăm cum înțelegerea de sine influențează perpectiva pe care o avem asupra rolului nostru de părinți. O mai profundă înțelegere de sine vă poate ajuta să clădiți o relație mai eficientă și mai plăcută cu copiii dumneavoastră.

Pe măsură ce ne maturizăm și ne înțelegem, putem oferi fundamentul confortului și siguranței emoționale ce le îngăduie copiilor să crească în condiții optime. Cercetările din domeniul dezvoltării copilului au demonstrat că sentimentul de siguranță pe care îl resimte copilul în relația de atașament față de părinți este strâns legat de de modul în care aceștia din urmă își înțeleg propriile experiențe din copilărie. În ciuda opiniei multora, experiențele din copilărie nu vă determină soarta. Dacă ați avut o copilărie dificilă, dar ați reușit să înțelegeți acele experiențe, nu sunteți condamnat să creați din nou același tip de interacțiune negativă cu proprii dumneavoastră copii. S-a demonstrat științific că, în lipsa unei astfel de înțelegeri de sine, este foarte probabil ca istoria să se repete, deoarece modelele negative de interacțiune familială se transmit de la o generație la alta.

Desigur, dezvoltarea integrală a personalității copilului este influențată de mulți factori, inclusiv moștenirea genetică, temperamentul, sănătatea fizică și experiența. Relațiile dintre părinți și copii constituie o parte extrem de importantă, care influențează direct personalitatea aflată în formare a copilului. Inteligența emoțională, respectul de sine, abilitățile cognitive și de socializare se construiesc pe baza acestei prime relații de atașament. Modul cum părinții au reflectat asupra vieții lor influențează direct natura acestei relații.

Cursul are 2 componente cheie:

  • O componentă de învățare și experimentare.
  • O componentă de proces de grup în contextul unui mediu sigur, neamenințător care încurajează părinții să exploreze sentimentele, atitutdinile și percepțiile despre SINE, copiii lor și parentaj.

Sesiunile de lucru sunt interactive, sunt susținute de materiale de lucru individual pentru părinți și copii și sunt în număr de 10. 

Pentru înscrieri: tel 0741 093 131 sau e-mail contact@gammainstitute.ro;

 

Înscrie-te la acest eveniment