Schimbarea autentică

Acest workshop este creat pentru a ajuta profesioniştii din domeniul sănătăţii mentale să-şi perfecţioneze un set de abilităţi prin care să promoveze şi să menţină schimbarea la nivelul clientului.

Se urmăreşte crearea unui standard de competenţă profesională în rândul specialiştilor astfel încât să se îmbogăţească setul de instrumente de intervenţie existente şi să se facă vizibilă frumuseţea modelului sistemic.

Cursul se focalizează pe crearea schimbării autentice în ariile afectate de problemă şi cuprinde temele:

  • perspectiva asupra problemei – cum o schimbăm – eu sunt problema devine eu am problema
  • patternuri de interacţiune problematică – cercul vicios al problemei devine circularitatea schimbării
  • contextul asociat problemei – ce întareşte problema versus ce întăreşte schimbarea dorită.

Se oferă instrumente profesioniştilor care asistă familia pentru a identifica, amplifica, a promova şi a menţine schimbarea.

Metode şi tehnici: joc de rol, lucrul în grupe mici, completarea de chestionare, interviu dirijat, imagerie dirijată, discuţii panel.

S-ar putea ca trecutul tău să fie o poveste plină de luptă, încrâncenare, abandon, suferință, pierdere-câștig, învingători și învinși, victime și călăi.

S-ar putea să privești acest trecut, și, în frunte cu el, să iei niște decizii pentru viitorul tău, logic, nu? Și în felul acesta trecutul îți determină viitorul, și îl repetă. Este un cerc vicios al trecutului, până când, într-o zi te oprești, și spui – de ce, de ce așa, de ce eu, de ce…? Răspunsul este pentru că duci trecutul cu tine, oriunde mergi, prin faptul că nu ierți și nu dezlegi toată suferința de acolo. Dezlegarea trecutului nu  înseamnă uitarea lui, nici scuzarea, nici găsirea de explicații sau justificări. Asta e o falsă înțelepciune. Dezlegarea trecutului înseamnă iertarea lui. Înseamnă să-i ierți pe toți care te-au ranit în mod real de orice datorie morală sau fizică pe care o au la tine. Să nu mai accepti nici o plată pentru răul facut, în orice formă ți-a fost făcut, și de către oricine – părinți, prieteni, rude, necunoscuți, sisteme sau situații. Când faci această dezlegare, o energie imensă, ce era blocată, se întoarce la tine, pentru a fi folosită în creație. O energie ce rămânea blocată în așteptarea plății, plată ce nu se mai făcea niciodată.

Înscrie-te la acest eveniment