Imi fac prieteni noi – workshop pentru copii si parinti

poster_workshop_luiza_0.jpgÎmi fac prieteni noi – workshop pentru copii și părinți
by psih. Luiza Brînză

Odată cu intrarea în ciclul școlar, activitățile de socializare ale copiilor devin mult mai diverse, iar contactul cu egalii mult mai important ca până acum. Relațiile frumoase sunt foarte importante în dezvoltarea identității copilului. Copiii siguri pe ei, care au o stima de sine sănătoasă, trec mult mai ușor prin șicanele sau presiunile egalilor și reușesc să facă cele mai bune alegeri pentru sine.

În intervalul de vârstă 8-12 ani, apare categoria ”cel mai bun prieten”,  dar și primele drame privind prietenia. Tot în această perioadă, crește și simțul responsabilității, al asumării, odată cu nevoia de independență. A fi sociabil, popular, plăcut de colegi devine din ce în ce mai important. Există situații în care copiii reușesc cu greu să își facă un prieten și să mențină o prietenie din cauze diverse: lipsa de atenție, dificultăți de comunicare, momente de frustrare ș.a. La unii dintre copii apar deja primele semne ale pubertății. Cum putem gestiona împreună relațiile de prietenie ale copiilor noștri?

Părinții devin și ei la rândul lor interesați de copiii în compania cărora își petrece timpul propriul lor copil. Cei mici sunt din ce în ce mai independenți în alegeri, iar câteodată părinții sunt în dezacord cu acestea. O atitudine vehementă din partea adultului, fără explicații, poate deteriora relația părinte-copil.

Vă recomandăm acest workshop pentru că:

  • Presupune cunoașterea unor principii comune părintelui și copilului în ceea ce privește prietenia;
  • Încurajează  copilul în alegerea de prieteni cu care și părinții sunt de acord;
  • Învață copilul să se aprecieze pe sine, dar și pe celălalt;
  • Susține și dezvoltă abilitatea de a identifica o stare emoțională;
  • Descoperă că a fi diferit este o valoare;
  • Consolidează relația părinte-copil.

Workshop susținut de psiholog clinician autonom Luiza Brînză despre dezvoltarea abilității copiilor de a-și face prieteni, dar și despre creșterea disponibilității  părinților de a înțelege și sprijini alegerile copiilor.

Locuri limitate, maxim 5 cupluri (părinți-copii)!

Când?
Joi, 7 septembrie 2017, ora 17.30 – 19.00

Unde?
Gamma Institute, Sos. Nicolina, nr. 1, bl. 928B, sc.A, et.1, ap.1, interfon 01

Înscrieri:
Completează formularul de înscriere (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf), specificând denumirea evenimentului, numele și vârsta participanților. 

Tags

workshop
parenting
copii
prietenie
anturaj
ingrijorari
cel mai bun prieten
intelegere
popularitate
relatii
gamma kids
Gamma Institute
psihoterapeut
psiholog bun in iasi
psihoterapie de familie

Add new comment