Act4Inclusion - un proiect finantat de Erasmus+

background_tavola_disegno_1_0.jpgACT4INCLUSION – VIAȚA ÎN TEATRU este un proiect care urmărește extinderea și dezvoltarea competențelor educatorilor folosind abilități legate de utilizarea teatrului de improvizație socială. Ideea este de a crește nivelul de calitate în metodele pedagogice și de a avea un număr mai larg de metodologii care să fie utilizate cu persoanele cu nevoi speciale. Rezultatele proiectului se adresează educatorilor care lucrează în domeniul incluziunii sociale. Toți partenerii lucrează și au în background, competențe legate de categorii specifice de nevoi speciale. Legătura cu grupul țintă este foarte importantă pentru a dezvolta conținuturi de calitate adresate nevoilor indivizilor, sporindu-le oportunitățile de învățare. Mai mult, proiectul urmărește creșterea gradului de utilizare a educației non-formale în domeniul educației adulților.

Acest aspect este foarte important pentru a crea căi de învățare despre educatorii non-formali pentru o gamă mai largă de educatori, lucrând cu o gamă mai largă de grupuri țintă.

Parteneriatul strategic care alcătuiește acest proiect, a identificat problema existentă în dezvoltarea abilităților persoanelor aflate în etape de studiu, în special în dezvoltarea abilităților sociale și personale suferite de adulții cu mai puține oportunități (refugiați și migranți, persoane cu tulburări psihice, persoane cu dizabilități fizice, persoane în vârstă etc). Majoritatea acestor adulți sunt reticenți în a participa la spațiile de educație formală. Prin urmare, credem că generarea de spații de educație non-formală cu o metodologie dezvoltată prin decoruri de teatru va genera instrumente personale care să ofere rezultate semnificative în cazul tulburărilor de anxietate, depresiei, stimei de sine scăzute și izolării sociale.

Obiectivele acestui proiect sunt:

  • Creșterea incluziunii sociale și garantarea unei calități mai bune a vieții persoanelor cu mai puține oportunități (bătrâni, refugiați și migranți, persoane cu tulburări psihice, persoane cu dizabilități fizice etc.).
  • Crearea de practici inovatoare în domeniul educației pentru adulți prin dezvoltarea unui kit de lucru prin teatrul de improvizație socială și alte instrumente de artă expresivă, care promovează un stil de viață sănătos, o exprimare sănătoasă a emoțiilor, stima de sine, stimularea capacității de decizie. și incluziunea socială într-o comunitate multiculturală.
  • Creșterea portabilității metodologiilor inovatoare și non-formale prin dezvoltarea unei platforme web de resurse multiculturale pentru educatori, formatori și personal pentru adulți, care lucrează în diferite domenii sociale folosind metode de terapie prin artă. Platforma web își propune să disemineze resursele dezvoltate în cadrul proiectului, precum și pe cele existente.
  • Crearea de instrumente inovatoare pentru a facilita munca lucrătorilor din domeniul educației adulților prin proiectarea unui joc de societate axat pe teatrul de improvizație.
  • Dezvoltarea organizațională a 5 instituții cu experiențe diferite și întărirea asocierii strategice dintre acestea, prin dezvoltarea și diseminarea de produse intelectuale și metodologii de lucru inovatoare create în domeniul educației adulților și educației non-formale..

Toate activitățile acestui proiect sunt adaptate și concepute pentru toate profilurile de participanți (dizabilitate fizică, tulburări psihice, refugiați, vârstnici și altele). Baza pe care se bazează acest proiect este includerea și, prin urmare, proiectarea activităților, precum și accesibilitatea la acestea, este pe deplin garantată.

  • Întâlniri de proiecte transnaționale;
  • Cercetări privind teoriile teatrului de improvizație și diferitele sale abordări ale muncii sociale și educaționale;
  • Atelier folosind teatru de improvizație și test pilot cu diferite grupuri țintă expuse riscului de marginalizare socială;
  • Dezvoltarea și testarea jocului de masă educațional bazat pe metodologia teatrului de improvizație;
  • Dezvoltare tutorial video pentru utilizatori;
  • Activitate comună de formare a personalului pe termen scurt;
  • Curs de formare în teatru de improvizație;
  • Activități de diseminare la nivel local și internațional;

Toate informațiile despre proiect și rezultatele acestuia le puteți gasi pe site-ul oficial: https://act4inclusion.infoproject.eu/

 

Tags

gammainstitute
dezvoltare personala
proiecte Erasmus+
teatru de improvizatie

Add new comment