September 2013

Roluri, măști....

 mastiLecția esențială în cadrul artei de a trăi pe care fiecare dintre noi se află aici ca să o învețe este aceea de a face orice se cere de la voi să faceți în fiecare situație, fără ca sarcina să se transforme într-un rol cu care vă identificați.

Căpătați cea mai mare putere în tot ceea ce faceți dacă tot ce întreprindeți are că scop acțiunea în sine și nu constituie un mijloc pentru a vă proteja sau amplifică identitatea oferită de rol sau pentru a vă conforma acesteia.

 Majoritatea oamenilor care se află în pozitii privilegiate în această lume, așa cum sunt politicienii, personalitățile de la televizor, liderii din sferă afacerilor și cei religioși sunt complet identificați cu rolul lor, cu puține excepții notabile. 

Cine ești?

cine estiSunteți ființe umane. Ce înseamnă aceasta? Arta de a trăi nu este o chestiune de control, ci de găsire a unui echilibru între uman și ființă. Mamă, tata, fiică, soție, tânăr, bătrân, rolurile pe care le jucați , funcțiile pe care le îndepliniți, orice faceți €“ toate acestea țin de dimensiunea umană. Aceasta își are locul ei și trebuie onorată, dar nu este în sine suficientă pentru o relație sau o viață cu adevărat împlinite și semnificative.  

Componența umană singură nu este niciodată suficientă, indiferent cât de mult va străduiți sau ce realizați. Apoi mai este Ființarea. Ea se află în prezența vigilență, calmă a Conștiintei însăși, a Conștiintei care este totuna cu voi. Umanul este formă. Ființă este fără de formă. Umanul și Ființă nu sunt separate, ci se întrepătrund. 

Dependentele

Un tipar de comportament compulsiv ce dureaza de multa vreme poate fi numit dependenta, iar o dependenta traieste in voi ca o cvasientitate sau subpersonalitate, un camp energetic care, periodic, pune total stapanire pe voi. Pune stapanire chiar si pe mintea voastra, iar vocea din mintea voastra devine vocea dependentei. Ar putea spune: „Ai avut o zi grea, meriti un rasfat.

Percepeti fără să numiti

percepeti fara sa numitiMajoritatea oamenilor sunt conștienți doar la un nivel periferic de lumea care-i înconjoară, mai ales dacă își duc existența între lucruri familiare. Cea mai mare parte a atenției le este absorbită de vocea din minte. Unii dintre oameni se simt mai vii când călătoresc și vizitează locuri necunoscute sau țări străine, căci atunci percepția senzorială, experiența“ ia în stăpânire o parte mai mare a conștiintei decât o face gândirea, iar ei devin mai prezenți.