June 2014

Frumusetea se ivește în liniștea prezenței

frumusetea_interioara.jpgEste necesară prezența pentru a deveni conștient de frumusețea, măreția și sfințenia naturii. Ați privit vreodată în infinatatea spațiului, într-o seară senină, uimit de liniștea  absolută și de vastitatea să inimaginabilă? Ați ascultat vreodată cu adevărat susurul unui pârâu de munte într-o pădure? Sau cântecul mierlei la apus, într-o seară calmă de vară? 

Pentru a deveni conștient de astfel de lucruri, este nevoie ca mintea să fie tăcută. Este nevoie ca, pentru un moment, să lăsați la o parte bagajul personal de probleme, de trecut, de viitor, precum și toate cunoștințele pe care le aveți; altfel, veți privi, dar nu veți vedea, veți asculta fără să auziți. Este necesară prezența dumneavoastră totală.

De la relații de dependentă la relatii iluminate

de_la_relatii_de_dependenta_la_relatii_iluminate.jpg Indiferent dacă trăiți singur sau aveți un partener, cheia rămâne aceasta: să fiți prezent și să vă intensificați prezența printr-o și mai profundă  concentrare a atenției în clipa Acum.

 Pentru ca iubirea să înflorească este nevoie că lumina prezenței dumneavoastră să fie suficient de puternică, în așa fel încât gândirea sau  corpul - durerea să nu poată prelua controlul și să le confundați cu cine sunteți de fapt.