December 2014

O lumina mai ciudata

mos-craciun-cu-cadouri-pentru-copii.jpgTrăia odată, demult, un băiețandru mai puțin obișnuit. Spre deosebire de alții de vârsta lui, el nu știa câtă încredere putea avea în el și nu se cunoștea deloc pe sine însuși. Acest lucru se întâmpla din cauză că era învăluit tot timpul într-o ciudată lumină neagră din cap până în picioare. Indiferent unde mergea sau unde se afla, lumina cea întunecată îl însoțea peste tot, fără să-i ceară părerea. Desigur, o asemenea lumină întunecată era cel mai ciudat lucru, mai ales pentru că nu oricine putea să o zărească. Totuși, cei care își dădeau seama de prezența ei, profitau cât puteau de băiat. 

Copiii Soarelui

copiii_soarelui_1.jpgEra odată un Tată Soare. Razele lui erau infinite. Nu exista în tot Universul o lumină mai mare ca a lui. Nu exista colț din Univers care să nu fie scăldat de lumina razelor lui. La căldura degajată de el apărea viața în orice ungher al Universului. Era cu adevărat un împărat maiestuos. Poate cel mai mare dintre împărați. Într-o zi, și-a chemat copiii la el și le-a spus:

Dragii mei copilași, vreți voi să faceți o excursie?
Da, tată, dar unde? strigară copiii Soarelui în cor.
Pe Planeta Pământ! Este cea mai frumoasă planetă din Univers! I se mai spune Planeta Albastră! Este plină de ape, mări, oceane, vietăți de tot felul, comori care stau ascunse atât în pământ, cât și în afara lui. Acolo sunt păduri minunate, vegetație și multe animale cu care vă puteți juca. Este ca un colț de rai! Ce spuneți?