Calatoria eroului

colaj_mobilitate_0.jpg

Calatoria eroului 

De-a lungul vieții, plecăm de mai multe ori dintr-un loc pe care îl numim în acel moment acasă. Uneori acest „ acasă” poate fi orice situație care ne dă o senzație de siguranță iar „plecarea” poate însemna orice ne scoate din zona de confort și ne provoacă într-un mod neașteptat și necunoscut. De multe ori asta ne sperie, alteori ne crează anxietate și depresie, împiedicându-ne astfel să facem o alegere, să ne construim o strategie pe baza căreia să acționăm. Ne-ar ajuta un proces coerent cu ajutorul căruia să ne reanalizăm abilitățile, să ne dăm seama de puterile noastre ascunse, un proces în cadrul căruia să ne clarificăm modul de a lua decizii, de a acționa și de a crea alianțe. Dar unde găsești un proces terapeutic de o asemenea complexitate și profunzime?

La Gamma Institute din Iași, unde oferim servicii private de psihologie prin departamantul Gamma Clinic Psychology, am creat și am experimentat deja acest proces terapeutic de consolidare și reinventare a propriului sine în cadrul evenimentului internațional Stand-Up Psychology for Youth.

Evenimentul a durat 5 zile și orice tânăr și terapeut sistemic de cuplu și familie din cadrul institutului, a putut participa, acesta fiind și un stagiu de practică gratuit. În cadrul evenimentului a fost organizat și Balul Gamma, primul bal al terapeuților sistemici din Romania. Pentru că noi credem că în viața trebuie să-ți faci timp să îți celebrezi victoriile, dezvoltarea și comunitatea.

Pe parcursul celor 5 zile participanții și-au clarificat identitatea, și-au făcut „bagajul” și și-au luat la revedere de la „acasă”, și-au ales conștient și liber destinația și tovarășii de drum. Adversitățile create într-un mod ingenios prin jocurile terapeutice au scos la iveală tiparele inconstiente ale acestora care le sabotează viața, rolurile pe care si le asumă în cadrul unui grup, cum crează alinațe, modul cum reacționează în fața unei pierderi importante sau care este strategia lor de a achiziționa bunuri și servicii. Toate acestea au fost clarificate și interiorizate de către participanți pentru a le putea aplica în mod conștient și asumat în viața de zi cu zi.

Feedback-urile celor implicați sunt relevante, multe dintre ele subliniind importanța creării și experimentării adversităților lumii exterioare în „laboratorul Gamma”, locul unde găsești și suportul necesar pentru a înțelege cum poți depăși aceste adversități fără ca ele să te dezorganizeze, ci dimpotrivă, să te facă mai puternic și intelept.

„Întotdeauna Gamma oferă posibilitatea deschiderii față de ceilalți, și acum mi-ați dovedit-o că puteți face asta chiar și între persoane din culturi diferite. Pentru mine, experiența aceasta a fost puntea de trecere dintre frică și recunoașterea propriilor resurse. Întotdeauna mă pot baza pe voi că oferiți servicii excelente de psihologie.”

„Mulțumesc pentru că mă ajutați să mă dezvolt, să mă reconstruiesc, să conștientizez situațiile personale și de viață într-un mod realist. Mulțumesc că m-ați ajutat să-mi cunosc limitele și cum pot să mi le depășesc. Profesionalismul, organizarea, munca în echipă și comunicarea cu noi au fost peste orice așteptare. Mulțumesc Gamma Institute.”

„Usually I have high expectation and you fill it all. Thank you great people!”

„I love all of you from Gamma Institute, this was a fantastic experience and I learned a lot from you. I like Romania more because of this experience.”

Noi suntem Gamma Institute, creatorii unei comunități internaționale de oameni, profesioniști și terapeuți sistemici de cuplu și familie și a serviciilor de excelență în domeniul psihologiei și a constiintei cuantice. Ești oricând binevenit să faci parte din comunitatea noastră.

Cu drag,
Echipa Gamma Institute

www.gamma-conference.com

 

Tags

psiholog bun in iasi
psihoterapeut gamma
evenimente psihologie

Add new comment