Explorând Universul Tinerilor la Festivalul Local de Film

poster_a3_dby_1_0.pngExplorând Universul Tinerilor la Festivalul Local de Film

A avut loc pe data de 20 aprilie, festivalul local de film cu tema "Tehnici Moderne în Dezvoltarea Personală a Tinerilor și Adulților: Film-Making și Storytelling". Organizat de Institutul de Psihologie GAMMA, acest festival a reprezentat un spațiu de întâlnire între tineri și adoleșcenți și profesioniști din diverse domenii - psihologi, psihoterapeuți, consilieri școlari, profesori și părinți - cu un scop comun: înțelegerea mai profundă a universului adolescenților și tinerilor prin intermediul filmului și poveștilor.

Evenimentul a fost conceput ca o călătorie interactivă, în care participanții au fost invitați să exploreze procesul de schimbare din perspectiva tinerilor, să descopere tehnicile moderne de film-making și storytelling și să învețe cum să se conecteze mai eficient cu această categorie de vârstă într-un mod autentic și semnificativ.

Unul dintre aspectele centrale ale festivalului a fost experimentarea și analizarea impactului scenariilor alternative de viață, create de tineri folosind tehnicile de film-making. Acest exercițiu a permis participanților să-și visualizeze viitorul și schimbările dorite într-un mod tangibil, facilitând astfel procesul de auto-descoperire și dezvoltare personală.

Pe lângă aspectele educaționale și de dezvoltare personală, pe parcursul evenimentului s-au proiectat filmele create de tineri în cadrul workshop-urilor „Life in a Frame”, evidențiind, astfel, puterea tinerilor de a-și spune povestea mai departe și de a schimba ceva în jurul lor.

     Participarea la acest festival local de film a fost cu adevărat o experiență transformatoare, care ne-a deschis noi orizonturi în înțelegerea și lucrul cu adolescenții și tinerii. 

whatsapp_image_2024-04-22_at_10.41.37_1.jpegwhatsapp_image_2024-04-22_at_10.45.07.jpegwhatsapp_image_2024-04-22_at_10.41.37.jpeg

Tags

dezvoltare personala
psihologie gamma
Gamma Institute
erasmus
tineri
adolescenti
film making
activitati educative
activitati pentru adolescenti

Add new comment