June 2013

Cum sa ne protejam copiii

Dorim sa ne protejam copiii de dezamagiri, frustrari si conflicte cu alte persoane. Cu toate acestea nu ii putem proteja tot timpul sub aripa noastra. Ce putem face, totusi, este sa ii ajutam sa isi inteleaga sentimentele si sa faca fata celor legate de experiente neplacute. Folosind ascultarea reflexiva, ne incurajam copiii sa isi exprime si sa ne impartaseasca sentimentele.

Când devine anxietatea o problemă?

Cum decideți dacă teama copilului dumneavoastră e ”€œanormala”? Simplu: nu puteți decide așa ceva! Nu există ”€œtemeri anormale”. Toate temerile sunt normale a€“ unele sunt pur și simplu mai intense și mai mari decât altele. Chiar și fricile care inițial pot părea ciudate, precum teamă de microbi care îl determină pe un copil să se spele des, pot fi văzute ca simple frici normale care au ajuns să fie prea accentuate. 

Cum sa va invatati copilul sa gandeasca realist

Va veti invata copilul sa gandeasca realist. Solutia este sa ii predati copilului dumneavoasra o versiunea simplificata a acestor principii. Copilul dumneavoastra trebuie sa inteleaga bine unele aspecte importante. Aceste aspecte sunt subliniate prin exercitii si sectiuni pe care le veti parcurge impreuna cu copilul dumneavoastra. Totusi, este de asemenea important sa evidentiati in mod repetat aceste aspecte de cate ori aveti ocazia.

Poveste - Parinti si copii

Exista o poveste despre un om in varsta care muncise toata viata ca sa puna pe picioare o ferma ce-i intretinea familia. Batranul, care muncise multi ani cultivand pamantul si luptandu-se cu natura pentru a-si hrani si adaposti familia, a ajuns, intr-un moment in care a simtit ca era potrivit sa se retraga, sa stea pe veranda si sa contemple Universul.