June 2017

Ne bucuram de vacanta! Atelier de creatie, miscare si terapie prin joc

poster_atelier_copii.jpgNe bucurăm de vacanță! Atelier de creație, mișcare și terapie prin joc
by psiholog Florina Gabriela Pascariu

Joi, 13 iulie 2017, invităm copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani, la un atelier de creație și mișcare special conceput pentru ei. Acest atelier are rolul de a îmbina creativitatea cu mișcarea, fiecare copil putându-se exprima în felul său unic. Scopul acestui atelier este de a crește încrederea în sine și de a experimenta anumite emoții prin joc. Ne vom simți liberi, vom crea propriile măști, vom dansa și ne vom juca. Vă așteptăm cu drag și cu multe surprize!

De ce să participe copilul tău la acest workshop?

  • își îmbunătățește starea emoțională prin activități de creștere a încrederii în sine;
  • experimentează emoții diferite, conștientizându-le;
  • își dezvoltă abilitățile de comunicare cu cei din jur;
  • participă la activități educativ-recreative într-un mediu securizant, putându-și exprima întregul potențial de care dispune;
  •  se recreează și își face noi prieteni;
  • își dezvoltă creativitatea, folosindu-și cât mai multe simțuri, prin desfășurarea unor activități diverse (pictură, desen, dans și joc etc).

Workshop  susţinut de psih. Florina Gabriela Pascariu
GAMMA KIDS by GAMMA Institute

https://www.gammainstitute.ro/ro/sanatate/servicii-psihologie

Când?
Joi, 13 iulie 2017, ora 17:30-19:00

Unde?
Gamma Institute, Iași, Șoseaua Nicolina, nr. 1, bl. 928B, sc. A, et. 1, ap. 1, interfon 01

Investiţie: 50 Ron. Participarea la workshop se face în ordinea înscrierii și a confirmării prezenței.

Înscriere: Completează formularul de înscriere (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf), specificând denumirea evenimentului, numele și vârsta copilului care va participa.

Natura din oras

poza_articol_luiza_1.jpgNatura din oraș
by psih. Luiza Brînză

Natura poate fi aliatul perfect și la îndemâna oricui în obținerea stării de liniște, echilibru, well-being. Stresul zilnic este creat și menținut de orașele cu străzi aglomerate și clădiri masive. Un program de lucru încărcat, cu termene limită, viața de zi cu zi cu implicații și aplicații digitale dintre cele mai diverse determină un ritm de viață ”la minut”.

În cadrul unui experiment recent realizat în Japonia, participanții, pentru a se relaxa, au fost împărțiți în două categorii: o grupă a fost rugată să meargă într-o pădure, cealaltă să meargă prin oraș. Plimbările au avut aceeași dificultate și lungime.  În acest timp, ritmul și tensiunea arterială erau măsurate. La final, participanții au fost rugați să completeze un chestionar cu privire la starea de spirit, nivelul de stres, dar și alte măsurători  psihologice.

Clubul părinților GAMMA – Pe tine cu ce te provoacă rolul de părinte?

poster_clubul_parintilor_0.jpgClubul părinților GAMMA – Pe tine cu ce te provoacă rolul de părinte?
by psih. Raluca Ferchiu

Cu siguranță, să fii părinte nu este întotdeauna așa cum ți-ai imaginat – poate uneori e mai ușor decât credeai, iar alteori e mult mai provocator; sunt multe situații în care ritmul de dezvoltare al copilului tău nu se pliază pe ritmul tău de viață sau nu se sincronizează cu planurile voastre inițiale ca familie, poate că uneori te simți copleșit de rapiditatea cu care copilul tău face anumite achiziții și de nevoia de a-ți adapta stilul parental la aceste schimbări. Poate că îți faci griji că numai tu ai aceste probleme, dar toți părinții trec prin aproape aceleași provocări, aceleași întrebări, aceleași griji. Și poate că împărtășind trăirile tale cu alți părinți, îți poți exprima emoțiile, poți afla informații despre cum să abordezi anumite situații problematice și poți lua contact cu idei noi pe care alți părinți le-au aplicat și care au funcționat.

Sunt energie creatoare! – workshop pentru copii

workshop_gratuit_5_iulie.jpgSunt energie creatoare! – workshop pentru copii
by psih. Luiza Brînză

Odată cu vacanța, absența unui program de activități poate determina apariția rutinei în viata copilului tău. În general, copiii petrec timpul liber mâncând, dormind, jucându-se sau vizionând  emisiuni TV. Copiii mai mari pot pierde noțiunea timpului în fața computerului pe diverse jocuri de strategie sau combat.

Este paradoxal că, deși internetul face o pledoarie pentru natură și de cât de frumos și de sănătos este sa îți petreci timpul afară, trăim într-o lume în care copiii aproape că nu mai știu ce înseamnă cățăratul în pomi, alergatul după fluturi și licurici, împletitul de coronițe din plante sau suflatul unui banal puf de păpădie.

Pregatit pentru adolescenta? Atelier de cunoastere a adolescentului din tine

poster_clubul_adolescentilor.jpgPregătit pentru adolescență? Atelier de cunoaștere a adolescentului din tine
by psih. Raluca Ferchiu

Încredere, imagine de sine, prieteni, anturaj, vise, transformări - sunt doar câteva dintre aspectele adolescenței și a schimbărilor acesteia. Dar adolescența nu este doar o perioadă a schimbării, ci una în care avem șansa de a experimenta diferite abordări ale modului propriu de a fi, de a ne descoperi emoțiile și a învăța să ni le exprimăm în fața celorlalți.