Adaugă comentariu nou

CHANGE the STORY! Schimbarea vine de la TINEri! - un nou proiect Gamma Institute

bullismo-che-cos-e-e-quali-conseguenze-comporta_0.jpgCHANGE the STORY! Schimbarea vine de la TINEri!
by GAMMA Projects & Research

Asociația Institutul de Cercetare și Studiul Conștiinței Cuantice – Gamma Institute, departamentul Gamma Projects&Research implementează în perioada aprilie 2018 – aprilie 2019 proiectul ”CHANGE the STORY! Schimbarea vine de la TINEri!” (CIVIC_2017_118) – proiect finanțat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), prin linia de finanțare Fondul pentru Inovare Civică. În cadrul acestui proiect, se va organiza o campanie de informare și prevenție în 6 unități de învățământ din municipiul Iași, în vederea diminuării fenomenului de bullying în mediul școlar.

Scopul proiectului este acela de a dezvolta un model de intervenție pentru copii și tineri, în rezolvarea problemelor din propria comunitate prin derularea unei campanii de informare și prevenție a fenomenului de bullying. Informarea va fi realizată în cascadă, cei mai mari învățând cum să-i informeze pe cei mai mici, în legatură cu o anumită problemă din comunitate.

Ce ne propunem:

  • Instruirea a minim 300 de elevi si tineri asupra combaterii violentei si a bullyingului in mediul scolar. Acest obiectiv se refera la cresterea gradului de implicare a elevilor din municipiul Iasi in reducerea nivelului de violenta si a comportamentelor de bullying din mediul scolar, pe perioada a 10 luni de instruire si informare.
  • Dezvoltarea unui sistem in cascada de implicare a tinerilor in rezolvarea unei probleme specifice cu care se confrunta. Acest obiectiv se refera la cresterea gradului de constientizare si informare a minim 300 de elevi din clasele I-XII din mun. Iasi asupra modului in care pot organiza campanii in cascada de rezolvare a unei probleme specifice cu care se confrunta (in acest caz aplicat la bullying), pe o perioada de 10 luni.

Cine se poate implica în proiect:

Unitățile de învățământ din Iași - se va forma o rețea de 6 unități de învățământ din ciclurile primar, gimnazial și liceal, în care se vor derula workshop-uri de informare și prevenție a violenței în școală și a fenomenului de bullying. Care sunt beneficiile școlilor/liceelor partenere în proiect:

  • Elevii sunt instruiți direct cu privire la fenomenul de bullying, prin ateliere practice în care vor învăța cum să combată acest fenomen și cum să intervină atunci când întâmpină o situație de bullying.
  • Metodologie de lucru pentru organizarea campaniilor de informare și prevenție în cascadă pentru diminuarea problemelor apărute la nivel școlar. Un cadru didactic ce va reprezenta instituția va fi instruit de către echipa Gamma în derularea activităților asemănătoare.
  • Participarea elevilor, părinților și profesorilor la evenimentul final al proiectului – Conferința ”Change the story!”, ce va dura 4 ore și va conține sesiuni diferențiate pentru 3 categorii de beneficiari: elevi/adoelscenți, părinți și profesori/specialiști/reprezentanți din mediul școlar și ONG.

Studenții de la facultățile de psihologie și asistență socială - se va forma un grup de 12 studenți, care vor deveni promotori anti-bullying în mediul școlar. Care sunt beneficiile participării la proiect:

  • Participarea la un training referitor la prevenirea violenței în mediul școlar, precum și la metodele de organizare și susținere a atelierelor de lucru cu copiii.
  • Susținerea, împreună cu trainerii Gamma, a workshop-urilor de informare în liceele partenere
  • Mediu de lucru plăcut, dezvoltarea capacității de lucru în echipă, a abilităților de public speaking și a derulării de activități de dezvoltare personală de grup pentru copii și adolescenți. 

Cum te poți implica:
Pentru participarea la proiect, trimite-ne un email cu intenția ta și modul în care dorești să te implici (ca reprezentant al unei instituții de învățământ, ca student sau ca voluntar) pe adresa de email contact@gammainstitute.ro
Persoană de contact (detalii proiect):
Psih. Raluca Ferchiu – Gamma Projects&Research
Email: contact@gammainstitute.ro
Tel: 0741 093 131 (secretariat Gamma Institute)
Mai multe informații despre Gamma Institute:                           
https://www.gammainstitute.ro/ro
https://www.gamma-conference.com/                                
https://www.gammaclinic-psychology.ro/
https://www.scoalasistemica.ro/

Coordonator proiect:

logo-gamma-institute-black_2.png

Finanțatori:

cif_caseta.jpg    fdsc_ls3e.jpg    logo_raf_2.jpg logo_enel.jpg rzb_logo_slogan_nou-03.jpg

          
           
          

Tags

bullying
Gamma Institute
gamma projects&research