Blog

Serile de dezvoltare personala GAMMA - Hope Circles

serile_de_dezvoltare_personala_1.pngSerile de dezvoltare personala GAMMA - Hope Circles

În contextul actual, de cele mai multe ori nu conștientizăm efectul pe care îl au asupra noastră deadline-urile, sarcinile neprevăzute și solicitante și standardele de performanță (venite din partea altora sau stabilite de noi) și nici modul în care toate acestea ne influențează starea de bine. Serile de dezvoltare personală GAMMA sunt întâlniri de grup, GRATUITE, în care vom experimenta creșterea personală, prin metode diverse, inovative, de la artă, scris, teatru de imporvizație până la boardgame-uri, cursuri online sau aplicații de mobil. 
Aceste întâlniri vor lua forma unor programe, iar luna martie vine cu primul program - HOPE CIRCLES - îîn care, pe parcursul a 3 întâlniri săptămânale, vom explora universul nostru interior și vom recăpăta puterea de decizie asupra propriei vieți, dar nu cu încrâncenare, ci cu înțelegere, blândețe și iubire de sine. 

”Radio Theater - Tales of the Quarantine” - Workshop GRATUIT de dezvoltare personală și profesională

radio_theater_tales_of_the_quarantine_1_0.pngDacă lucrezi cu oamenii, știi deja că uneori poate fi o provocare să te prezinți sau să explici, în cuvinte cât mai simple, cum anume îi poți ajuta sau care sunt lucrurile pe care ai vrea să le transmiți. Iar când vine vorba despre adaptarea conținutului sau a prezentării tale la instrumentele noi, prin care poți ajunge la cei cu care ai vrea să lucrezi, apare și provocarea noilor tehnologii și a metodelor inovative. 

Printre aceste metode se numără și podcast-urile, ce au devenit în ultima perioadă o modalitate prin care oamenii învață, fac schimb de experiențe și dezbat diferite topici - într-un cuvânt, își crează obiceiul de a investi timp și energie în îmbunătățirea propriei vieți și în dezvoltarea lor personală.

Echipa Gamma Institute a realizat în ultimul an și jumătate, împreună cu partenerii din străinătate, un ghid de bune practici referitoare la producerea podcast-urilor de către specialiștii care lucrează în domeniul dezvoltării personale, a educației non-formale și a psihologiei/psihoterapiei. 

Dacă ești la început de drum și vrei să înveți cum să te prezinți celor cu care îți dorești să lucrezi sau dacă deja practici și vrei să înveți cum să-ți transmiți mesajul într-un mod inedit, te invităm la evenimentul de final al proiectului ”Radio Theater - Tales of the Quarantine”, vineri, pe 30 septembrie, ora 17.00, la sediul Gamma Institute din Iași. 

Suport psihologic GRATUIT prin GAMMA Health Project

echipe_de_lucru.pngRăzboiul din Ucraina a luat prin surprindere și afectează o lume întreagă.  Nimeni nu se aștepta ca iată, la începutul anului 2022, după contextul pandemic extrem de dificil de aproape 2 ani, să urmeze o altfel de criză ce poartă de data aceasta masca teribilă a războiului. În acest context dificil, Institutul de Psihologie GAMMA din Iași, prin departamentul său Gamma Projects & Research, lansează o nouă ediție a proiectului Gamma Health Project - proiect de suport psihologic gratuit și psihoeducație în situații de criză la nivel social. Gamma Health Project II mobilizează și de această dată echipa sa de voluntari, profesioniști în domeniul psihologiei și psihoterapiei, gata să răspundă nevoilor emoționale persoanelor greu încercate în această perioadă, indiferent dacă sunt afectate în mod direct, fizic sau emoțional. Serviciile noastre aferente acestui proiect sunt GRATUITE, oferind suportul psihologic necesar unei situații punctuale cu care vă confruntați, printr-o sesiune gratuită online sau telefonică de 15-30 de minute.

The Maze of Change: Cum sunt eu în fața schimbării?

cum_sunt_in_fata_schimbarii.pngThe Maze of Change: Cum sunt eu în fața schimbării?
Workshop de dezvoltare personală

De foarte multe ori schimbarea se strecoară în fața noastră în mod neașteptat, punându-se ca un zid în fața planurilor noastre. De multe ori negăm schimbarea și încercăm să mergem pe același drum, deși acela de multe ori nu mai este opțiunea potrivită.  Vă invităm la un workshop online GRATUIT pentru a conștientiza împreună cum face față mintea noastră în situațiile de criză, când factorii din exterior ne schimbă planurile, dar și cum, din rolul de profesioniști (psihologi, consilieri, profesori etc) îi putem ajuta pe ceilalți să facă față schimbărilor neașteptate. Formular de înscriere: https://forms.gle/ztgnsLegT2HmgWZm6 

 

 

 

Radio Theatre: Training international - "Acting-Reacting"

v1-01_1.pngProiectul „Radio Theatre: Tales of the Quarantine" urmărește să ofere lucrătorilor de tineret și tuturor specialistilor care lucreaza cu tinerii, noi instrumente care să le permită să îmbunătățească abilitățile acestora în ceea ce privește creativitatea, vorbirea în public, munca în echipă, expresia corporală, expresia artistică, managementul timpului, autocunoaștere, tehnologii noi și resurse electronice. Aceste metode sunt menite să îmbunătățească competențele tinerilor prin promovarea abilităților și valorilor acestora, favorizând învățarea și competențele cheie prin utilizarea instrumentelor digitale, deosebit de importante în situația distanțării sociale cauzate de Covid-19.

În cadrul acestui proiect, în vederea elaborării unui podcast cu povești ale tinerilor din perioada carantinei, se organizează 4 traininguri internaționale, in format online, astfel încât lucrătorii de tineret și alți specialiști în domeniul educației non-formale și a dezvoltării personale să îți dezvolte abilitățile de facilitare a activităților cu tinerii. Cel de-al doilea training - ”Acting-Reacting” se va desfășura în perioada 9 - 12 noiembrie 2021. 

Suntem ceea ce credem ca suntem

Suntem ceea ce credem că suntem
By Marcela Todericiu

„Un fermier își inspecta proprietatea. După cum știa, existau momente când era important să-ți examinezi hotarele, să vezi cum îți influențează anotimpurile, culturile și recolta și să te asiguri că lucrurile erau în ordine. A te îngriji de lucrurile care necesită atenție te poate ajuta să te asiguri că viața curge lin. Intr-o zi, fermierul nostru s-a abătut de la traseul lui ca să se uite la un cuib de vulturi sus pe un copac. Ce-i drept îl urmărise încă de la începutul construcției sale, mirat de măiestria păsării cu vaste cunoștințe de arhitectură în stabilitatea unui cuib. A fost emoționat când în cele din urmă a văzut vulturul cuibărindu-se în cupa construită rezistent și de-abia aștepta să-i zărească pentru prima dată puișorii. Dar acestă dorință i-a fost curmată când a găsit vulturul mort și un singur ou în cuib. L-a protejat cum a știut el mai bine, găsindu-i o mamă surogat, o găină din hambarul său care tocmai își clocea ouăle.

Bullying-ul si adaptabilitatea la noul mediu scolar

Bullying-ul și adaptabilitatea la noul mediu școlar
by Ancuta Dobreanu

Vacanța de vară... perioada care pentru unii elevi înseamnă doar o pauză de la trezitul dis-de-dimineață, teme și prezență școlară, iar pentru alții puntea de trecere de un mediu confortabil, o reputație construită cu grijă în cei 4 ani de școală (fie ei copilărești sau adolescentini) la o nouă etapă a vieții, o nouă clasă, colegi și profesori noi.

Printre puținele lucruri pe care mi le aduc aminte din prima zi de liceu se află o frază rostită de noua dirigă, profă de istorie: „Unii școlari de I-IV plâng când le pleacă învățătoarea, copiii de V-VIII poate sunt întristați dacă nu mai au același profesor la clasă, iar pe cei de liceu nu-i interesează deloc acest aspect; deci nu mă aștept de la voi să vă atașați prea mult de profesorii pe care îi veți avea la liceu”.

Vindeca-ti povestea personala!

chcvckwwyaestrq.jpgVindecă-ți povestea personală!

Luna aceasta, la Gamma Clinic Psychology, este luna poveștilor și a modului în care ele ne oferă oportunitatea de a ”scotoci” în interiorul nostru pentru a găsi resursele de care avem nevoie pentru a ne activa potențialul nelimitat. Și care poveste este cea mai relevantă pentru realitatea noastră decât propria poveste sau povestea familiei, pe care am auzit-o atât de mult? Iată cum îți poți vindeca propria poveste: 
”Esența vindecării este destul de simplă. În fond, aceasta se reduce la faptul că trebuie să înveți să-ți iubești povestea. Știți la ce mă refer – probleme personale, dinamica relațiilor de familie, ca și dificultățile care decurg din condiția umană. S-ar putea să nu-ți placă povestea ta sau să crezi că meriți ceea ce ai moștenit, dar trebuie să înveți s-o iubești într-un mod care o transformă. În caz contrar, vei păstra pe mai departe poveștile nevindecate sau fragmentate, generație după generație, până când cineva le va aborda cu hotărâre și va hotărî că are capacitatea de a-și aminti adevărul, a-și vindeca rănile și de a creea o poveste diferită.

Magia povestilor terapeutice

poveste_terapeutica.jpgMagia povestilor terapeutice
Din vremuri imemorabile, poveștile, legendele și parabolele au fost metode eficiente și favorite de a comunica informația, a preda valori și a împărtăși lecții importante ale vieții. Doar a auzi acele cinci cuvinte atât de rostite ”A fost odată ca niciodată...” e o trecere instantanee de la realitate la închipuire sau la un nivel diferit de procesare. Cuvintele acestea seamănă cu o inducție hipnotică, o invitație de a participa la o relație unică atât cu povestitorul, cât și cu personajele poveștii. Sunt cuvinte care-l invită pe ascultător la călătoria într-o lume a imaginației, în care realitatea poate fi suspendată și învățarea poate fi sporită. Aceste cuvinte sunt o invitație într-un tărâm special în care ascultătorii intră în transă, atenția se concentrează și oricine poate împărtăși emoțiile eroului ficțional. Ele oferă participarea la o relație în care povestitorul și ascultătorul au în comun o legătură interactivă.

CHANGE the STORY! Oportunitate de voluntariat pentru studenții de la facultățile de psihologie și asistență socială din Iași

change_the_story.jpgCHANGE the STORY! Oportunitate de voluntariat pentru studenții de la facultățile de psihologie și asistență socială din Iași
by GAMMA Projects & Research

Gamma Institute lansează apelul de recrutarea voluntarilor pentru proiectul CHANGE the STORY! Fenomenul numit „bullying” a luat amploare într-un mod îngrijorător în mediul școlar. Termenul „bullying” s-ar traduce prin „intimidare”, dar nu se rezumă doar la asta, pornește de la simpla necăjire, etichetare, batjocură, răspândire de zvonuri până la violență fizică. Comportamentul de bullying se face simțit mai ales atunci când există diferențe de ordin economic, rasial, cultural, de vârstă etc., iar copiii îl învață de la adulți, copii mai mari, televizor. Elevii au astfel nevoie de informații reale și de modele menite să le ofere o alternativă la comportamentele abuzive învățate. În acest scop, Gamma Institute lansează proiectul Change the STORY! Schimbarea vine de la TINEri! (proiect finanțat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), prin linia de finanțare Fondul pentru Inovare Civică)  prin care tinerii devin promotorii anti-bullying în mediul școlar.

 

Pagini

Subscribe to RSS - blog-uri