Despre noi

Povestea GAMMA

Gamma are o poveste. S-a născut într-o societate în plină transformare, evoluție, exact ca universul nostru aflat în expansiune. Terapeuții fondatori sunt pionierii terapiei sistemice în România și construiesc pas cu pas un curent terapeutic pe un teren nou, care în bătrâna Europă deja a trecut de epoca lui de aur. Școala Sistemică Gamma este o școală a inovației și începutului de eră a viziunii sistemice într-un nou context, într-o țara care se renaște pe ea însăși – și are nevoie de vizionari care să o ajute să se redefinească, să se reinventeze, să se însănătoșească.

Terapeuții fondatori Gamma au început construcția identității lor terapeutice în anii 2000 când psihologia și sănătatea se reconstruiau conceptual după o perioadă de stagnare impusă de comunism. Proiectul MATRA, finanțat de Ministerul de Externe al Olandei, adus în România de Anneke van Steenbergen-Postma și echipa sa, a pus semințele terapiei de familie pe un teren fertil, al minților noastre, de acțiune, și până acum, născându-se câteva școli de psihoterapie sistemică în toată țara. Școala Sistemică Gamma are misiunea excelenței, inovației și încrederii în psihoterapie. Continuăm să adaptăm instrumentele terapeutice a aproape 11 școli terapeutice la ritmul și societatea noastră, la ordinea implicită a vieții noastre, adaptăm stilurile terapeutice, vrem să creăm cel mai eficient sistem de intervenție pentru suprasistemul mare din care facem parte toți. Știm că fiecare dintre noi contează și face diferența. O spune și teoria sistemică, o simțim și noi în fiecare zi.

Școala Sistemică Gamma este o parte a Institutului Gamma și viziunea sa de inovație și creație se sprijină pe o temelie a valorilor celor care au creat-o: familie, bucurie creatoare, excelență în inovație, sănătate radiantă în toate palierele vieții, încredere.

Conform studiilor, cei care au o viață de familie în care se simt liberi să se manifeste ca emoții, sentimente și gânduri și liberi să acționeze în direcții creatoare, sunt mai sănătoși fizic, trec mai ușor ca nucleu prin dificultățile sociale și au mai multe idei despre cum să evolueze pentru a fi fericiți în continuare.

Acum, imaginați-vă că fiecare vă puteți cultiva asta în propria familie cu răbdare, exact cum cultivi o grădină de la semințe până la flori. Îți ia timp, dar când toată grădina înflorește este o splendoare să o contempli.

Așa contemplăm noi societatea, ca pe o grădină în care toate semințele au potențial de a crea familii. Noi, terapeuții Gamma, suntem grădinarii care susținem familiile să-și activeze potențialul și, la rândul nostru, ne îngrijim propria grădină. Niciodată nu ești singur, cel puțin o dată ai înflorit în grădina celor care te-au născut.

Noi suntem Comunitatea Gamma. Susținem familia să-și înflorească potențialul. Așteptăm noi terapeuți să intre în această frumoasă Școală a viitorului, în care ajutăm fiecare individ să-și manifeste în libertate interioară și exterioară, potențialul său de a înflori creator, cu încredere.

Cu admirație pentru forța creatoare din fiecare om,
Fondator și președinte Gamma Institute,
Psiholog principal Diana Laura Ciubotaru
 

GAMMA Training

GAMMA Clinic Psychology

GAMMA Research

GaAMMA Training - Departamentul de formare şi educaţie este reprezentat de două şcoli:

  • Şcoala Sistemica de Formare în psihoterapie şi consiliere de cuplu şi familie (SSF);
  • Şcoala de Activare a Sinelui (SAS).

Şcoala SSF – sistemică de formare, încorporează în curricula de formare cele mai noi cercetări legate de practica sistemică şi holistă.

Creează o reţea naţională şi internaţională de terapeuţi practicieni sistemici formaţi după un standard ridicat de calitate şi oferă un spaţiu constant de evoluţie şi perfecţionare terapeuţilor şi consilierilor care au îmbrăţişat calea sistemică. Şcoala de formare, prin trainerii şi colaboratorii săi, oferă o gamă largă de instrumente, abilităţi şi competenţe-organizează ateliere de lucru, seminarii, conferinţe şi congrese, cursuri de formare  continuă şi tabere de vară şi oferă burse de studiu celor eligibili. Entuziasmul celor care au creat acest department este un motor constant ce alimentează motivaţia studenţilor şcolii.

Şcoala de activare a Sinelui este o formă inedită, misterioasă şi în acelaşi timp sistematică de a parcurge drumul de iniţiere în propriul tau Sine. 

Devii iniţiat în propria ta putere de a-ţi crea destinul şi conduce viaţa. Am creat acest spaţiu de creştere, co-creaţie şi evoluţie spirituală pornind de la propria călătorie iniţiatică şi de căutare a Sinelui meu, pornind un studiu de cercetare şi integrare a tuturor materialelor şi experienţelor avute. Scopul Şcolii este de a oferi un cadru de lucru coerent, un set de instrumente complet practice şi valide, un spaţiu de întâlniri şi colaborare pentru cei care au aceeaşi chemare lăuntrică de întalnire cu forţa divină a Sinelui. Aici este un loc de întâlnire a tuturor celor care au început călătoria dar nu au ajuns acolo unde sperau. Şcoala oferă posibilitatea metamorfozării din cel care ai fost, în cel mai mare şi dorit vis al tău. Aşa cum mi-a spus cineva care a trecut prin metamorfoză, mi-am dat seama că “în trecut eram doar o fărâma din tot ceea ce puteam să fiu”. Obiectivul final este de a produce transformarea minţii, şi indirect a intregii fiinţe iar efectul in planul relaţional este schimbarea vieţii.

GAMMA Clinic Psychology - Departamentul sănătate este un centru de sănătate ce își propune să fie mereu aproape de comunitate prin servicii complexe și integrate, ce au ca scop atingerea și menținerea sănătății fizice, emoționale și spirituale. GAMMA Clinic Psychology este în primul rând un spațiu de regăsire și recuperare a sănătății la nivel global: fizic – prin serviciile de medicină alternative și naturistă, mental – prin serviciile de consigliere psihologică și psihoterapie individual, de familie sau de grup și spiritual – prin serviciile de consigliere spiritual și dezvoltare personal.

GAMMA Clinic Psychology se adresează tuturor persoanelor care, fie caută ajutor pentru a depăși o situație anume, fie au nevoie de un sprijin pentru a-și găsi echilibrul în anumite momente din viață, fie vor să-și cunoască potențialul pentru a atinge performanțe extraordinare sau pur și simplu, își doresc să aibă relații mai bune cu cei din jur. Oricare ar fi situația, echipa de specialiști ai centrului sunt prezenți și deschiși, având un profund respect pentru ființa umană și fiind pasionați de ceea ce fac.

GAMMA Research - Departamentul de cercetare are drept scop derularea de proiecte de cercetare fundamental în domeniul neuroștiințelor și a conștiinței, dar și a cercetării în psihoterapie de familie, prin dezvoltarea de instrumnete și metode de intervenție de top. Platforma de cercetare interdisciplinară reunește cercetători colaboratori la proiectele institutului din domeniile psihologie și științele cognitive, genetică, fizică cuantică, cosmologie și științele umaniste.