Adaugă comentariu nou

CHANGE the STORY! Oportunitate de voluntariat pentru studenții de la facultățile de psihologie și asistență socială din Iași

change_the_story_0.jpgCHANGE the STORY! Oportunitate de voluntariat pentru studenții de la facultățile de psihologie și asistență socială
by GAMMA Projects & Research

Gamma Institute lansează apelul de recrutarea studenților voluntari pentru proiectul CHANGE the STORY! Schimbarea vine de la TINEri! Fenomenul numit „bullying” a luat amploare într-un mod îngrijorător în mediul școlar. Termenul „bullying” s-ar traduce prin „intimidare”, dar nu se rezumă doar la asta, pornește de la simpla necăjire, etichetare, batjocură, răspândire de zvonuri până la violență fizică. Comportamentul de bullying se face simțit mai ales atunci când există diferențe de ordin economic, rasial, cultural, de vârstă etc., iar copiii îl învață de la adulți, copii mai mari, televizor. Elevii au astfel nevoie de informații reale și de modele menite să le ofere o alternativă la comportamentele abuzive învățate. În acest scop, Gamma Institute lansează proiectul Change the STORY! Schimbarea vine de la TINEri! (proiect finanțat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), prin linia de finanțare Fondul pentru Inovare Civică)  prin care tinerii devin promotorii anti-bullying în mediul școlar.

Change the STORY! este o campanie anti-bullying ce urmează să fie implimentată în instituțiile de învățământ din Iași în perioada mai 2018 - februarie 2019. Este o campanie în cascadă care are la bază conceptul de peer learning și se focusează pe schimbarea perspectivei, de la liniară la una circulară, asupra victimei, agresorului și a martorului. 
ȘI TU POȚI FACE PARTE DIN TINERII CARE VOR AJUTA ALȚI TINERI SĂ-ȘI SCHIMBE POVESTEA!

Studenții de la facultățile de psihologie și asistență socială au opotunitatea de a face parte dintr-un grup format din 12 studenți, care vor deveni promotori anti-bullying în mediul școlar.

Care sunt benefeciile participării la proiect?

 • Participarea la un training referitor la prevenirea violenței în mediul școlar, precum și la metodele de organizare și susținere a atelierelor de lucru cu copiii.
 • Susținerea, împreună cu trainerii Gamma, a workshop-urilor de informare în liceele partenere
 • Mediu de lucru plăcut, dezvoltarea capacității de lucru în echipă, a abilităților de public speaking și a derulării de activități de dezvoltare personală de grup pentru copii și adolescenți
 • Câștigi experiență de muncă, înveți lucruri noi și deprinderi utile
 • Exersezi cunoștințele și abilitățile dobândite și ai oportunitatea de a le pune în practică
 • Poți testa practic dacă ai abilitățile necesare pentru a urma o anumită carieră
 • Ești mai activ în timpul tău liber și-l petreci în mod util, provocator și, de ce nu, distractiv
 • Socializezi mai mult: îți faci noi prieteni, cunoștinte și contacte care îți pot fi utile în viață
 • Înveți să îți asumi o responsabilitate și să realizezi ceva cu propriile tale mâini
 • Devii parte a unei echipe dintr-o organizație unică în Iași, Gamma Institute, a cărei viziune de inovație și creație se sprijină pe o temelie a valorilor celor care au creat-o: familie, bucurie creatoare, excelență în inovație, sănătate radiantă în toate palierele vieții, încredere.
 • Poți realiza ceva ce ți-ai dorit de fapt dintotdeauna
 • Obții un Certificat de voluntariat.

Obține toate acestea! Implică-te! 

Așteptăm CV-ul tău și scrisoarea de intenție la adresa contact@gammainstitute.ro până la data de 19 aprilie 2018.

Coordonator proiect: 

logo-gamma-institute-black_3.png

Finanțatori:

01.jpg       02.jpg       03.jpg    logo_enel_0.jpg  04.jpg

Tags

bullying
Gamma Institute
gamma projects & research
voluntariat