Adaugă comentariu nou

Vindeca-ti povestea personala!

chcvckwwyaestrq_0.jpgVindecă-ți povestea personală!

Luna aceasta, la Gamma Clinic Psychology, este luna poveștilor și a modului în care ele ne oferă oportunitatea de a ”scotoci” în interiorul nostru pentru a găsi resursele de care avem nevoie pentru a ne activa potențialul nelimitat. Și care poveste este cea mai relevantă pentru realitatea noastră decât propria poveste sau povestea familiei, pe care am auzit-o atât de mult? Iată cum îți poți vindeca propria poveste:
”Esența vindecării este destul de simplă. În fond, aceasta se reduce la faptul că trebuie să înveți să-ți iubești povestea. Știți la ce mă refer – probleme personale, dinamica relațiilor de familie, ca și dificultățile care decurg din condiția umană. S-ar putea să nu-ți placă povestea ta sau să crezi că meriți ceea ce ai moștenit, dar trebuie să înveți s-o iubești într-un mod care o transformă. În caz contrar, vei păstra pe mai departe poveștile nevindecate sau fragmentate, generație după generație, până când cineva le va aborda cu hotărâre și va hotărî că are capacitatea de a-și aminti adevărul, a-și vindeca rănile și de a creea o poveste diferită.

De obicei, în fiecare generație există cineva în familie care pare să aibă curajul și înțelegerea de a acorda atenție poveștilor. Eu îi numesc „paznici ai poveștii” pe acești oameni. ”Paznicii poveștii” sunt cei care simt nevoia inerentă de a vorbi cu onestitate, de a-și aminti poveștile, pentru a remedia ceea ce produce leziuni în cadrul sistemului familial, făcând acest lucru ca și cum ar fi cea mai importantă sarcină a vieții lor. Ai putea foarte bine să fii unul dintre aceștia.

Ești cumva oaia neagră a familiei, cel care face valuri, cel care își asumă sarcina reconcilierii sau vectorul schimbării? În acest caz, bucură-te! Învață să iubești această condiție! Deși vindecarea poveștii tale poate părea o misiune fără sfârșit sau o groapă fără fund și deși pari să fii singurul care-și face griji, e o mare onoare să fii paznic al poveștii. Cu cât îți îmbrățișezi mai devreme rolul, cu atât va fi mai ușor. Cu cât recunoști mai devreme cine ești, cu atât te vei simți mai puternic.

Toate poveștile sunt povești umane. Sub rămășițele vieților noastre, fiecare va găsi în cele din urmă iertare, acceptare, compasiune, recunoștință și pace. Aceste comori s-au aflat acolo tot timpul, dar poate au fost acoperite de durere, regret, resentimente sau indiferență. Este destul de simplu să-ți vindeci povestea – nu trebuie decât să te apuci de săpat.”

De la echipa de psihoterapeuți sistemici

Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute Iași
https://www.gammaclinic-psychology.ro/servicii

Ruby Gibson – ”Trupul meu, Pământul meu”.

Tags

psihoterapeut iasi
gamma clinic psychology
clinica de psihologie