Adaugă comentariu nou

Radio Theatre: Training international - "Acting-Reacting"

promo_radio_theater_gamma.pngProiectul „Radio Theatre: Tales of the Quarantine" urmărește să ofere lucrătorilor de tineret și tuturor specialistilor care lucreaza cu tinerii, noi instrumente care să le permită să îmbunătățească abilitățile acestora în ceea ce privește creativitatea, vorbirea în public, munca în echipă, expresia corporală, expresia artistică, managementul timpului, autocunoaștere, tehnologii noi și resurse electronice.

Obiectivul principal al acestui proiect se bazează pe crearea unui parteneriat strategic, ce promovează abilitățile creative și artistice (expresie corporală, autocunoaștere, narațiune, vorbire în public, teatru) în domeniul muncii cu tinerii, în special cu tinerii cu mai puține persoane. oportunități, pentru a dezvolta, testa și implementa metode inovatoare prin utilizarea radioului și a teatrului ca instrument educațional creativ. Aceste metode sunt menite să îmbunătățească competențele tinerilor prin promovarea abilităților, abilităților și valorilor acestora, favorizând învățarea și competențele cheie prin utilizarea instrumentelor digitale, deosebit de importante în situația distanțării sociale cauzate de Covid-19.

Astfel, proiectul are trei obiective principale:
1. Crearea de practici inovatoare în domeniul tineretului prin dezvoltarea unei metodologii bazate pe teatru și radio, să dobândească competențe cheie și abilități artistice generatoare de răspunsuri creative centrate pe învățarea prin instrumente digitale.
2. Creșterea posibilităților de transfer și răspândire a metodologiilor inovatoare și a educației non-formale în rândul lucrătorilor de tineret și al educatorilor, folosind un produs la care aceștia să poată accesa înțelegerea modului de dezvoltare și îmbunătățire a competențelor ca răspuns la noua realitate generată de Covid- 19, focusându-se pe digitalizare și nevoia de soluții creative.
3. Promovarea dezvoltării organizaționale a 5 organizații din 4 țări europene, cu experiențe și medii culturale diferite și dezvoltarea și diseminarea produsului intelectual creat în domeniul educației și creativității tinerilor.

Activitățile principale sunt:

1. Dezvoltarea unui Podcast care presupune înregistrarea a 5 povești compuse din 10 episoade de 20 de minute și elaborarea unui Manual pentru lucrătorii de tineret ce vor să folosească narațiunile și podcasturile în activitățile de dezvoltare personală pentru tineri.
2. Organizarea de traininguri virtuale pentru profesionalizarea lucrătorilor, formatorilor și personalului care lucrează cu tinerii, din Spania, Portugalia, Italia și România.
3. Prezentarea rezultatelor obținute la finalul proiectului cu diseminarea consecventă a utilizării radioului și teatrului ca metodologie potrivită pentru cei care lucrează cu tineri pentru a-și dezvolta creativitatea și a dobândi noi abilități legate de folosirea limbajului corpului, expresia artistică. și aplicarea noilor tehnologii.

Cel de-al doilea training internațional pentru lucrătorii de tineret, va avea loc 9-12 noiembrie 2021 (marți-vineri), în intervalul orar 11.00 - 15.00, iar facilitarea acestui curs va fi realizată de către echipa organizației partenere Rosto Solidario din Portugalia. Training-ul ”Acting-Reacting” are drept scop însușirea, de către cei care lucrează cu tinerii, a metodelor non-formale ce includ teatrul, poveștile terapeutice și tehnicile radiofonice. 
Ce vei învăța în cadrul acestui training:

  • conceptele de bază ale teatrului
  • cum să ne prezentăm și să ne exprimăm prin teatru, activități verbale și non-verbale.
  • dezvoltarea capacității de a acționa ca un personaj specific cu propria personalitate
  • improvizația și crearea scenei. 

Cei care participă la acest training se pot implica în următoarele activități ale proiectului, și anume workshop-urile de dezvoltare personală pentru tineri, prin care aceștia vor elabora episoadele podcasturilor ”Tales of the Quarantine”. 
Înscrierea la acest training se face prin trimiterea unui email la adresa contact@gammainstitute.ro, cu titlul ”Înscriere curs Radio Theater”, până pe data de 4 noiembrie 2021. 

*Cursanții Școlii Sistemice de Formare, voluntarii și partenerii Gamma Institute au prioritate în procesul de selecție. Locuri disponibile: 3. 

Detalii despre proiect: 
Pagina de Facebook a proiectului
Infopack-ul training-ului Acting-Reacting

Tags

Gamma Institute
gamma projects
dezvoltare personala
educatie non-formala
erasmus plus
training international