Adaugă comentariu nou

Suport psihologic GRATUIT prin GAMMA Health Project

echipe_de_lucru_0.pngRăzboiul din Ucraina a luat prin surprindere și afectează o lume întreagă. Nimeni nu se aștepta ca iată, la începutul anului 2022, după contextul pandemic extrem de dificil de aproape 2 ani, să urmeze o altfel de criză ce poartă de data aceasta masca teribilă a războiului. În acest context dificil, Institutul de Psihologie GAMMA din Iași, prin departamentul său Gamma Projects & Research, lansează o nouă ediție a proiectului Gamma Health Project - proiect de suport psihologic gratuit și psihoeducație în situații de criză la nivel social.

Gamma Health Project II mobilizează și de această dată echipa sa de voluntari, profesioniști în domeniul psihologiei și psihoterapiei, gata să răspundă nevoilor emoționale persoanelor greu încercate în această perioadă, indiferent dacă sunt afectate în mod direct, fizic sau emoțional. Serviciile noastre aferente acestui proiect sunt GRATUITE, oferind suportul psihologic necesar unei situații punctuale cu care vă confruntați, printr-o sesiune gratuită online sau telefonică de 15-30 de minute.

Cui ne adresăm?

  • Refugiaților din Ucraina (prin suport psihologic în limba engleză);
  • Voluntarilor, personalului medical și tuturor celor care ajută refugiații;
  • Membrilor familiilor afectate de război;
  • Oricărei persoane care este afectată emoțional de acest context al războiului.

De asemenea, vă vom pune la dispoziție materiale informative de psihoeducație, metode clare și concrete despre ce putem face în momentele de anxietate sau de panică. Frica este cea care ne desparte de toți și de noi înșine. Iar în contextul actual termenul de siguranță este cel mai afectat, fiecare dintre noi căutând să găsească cea mai bună variantă pentru a găsi soluții rapide pentru propria persoană și pentru familia sa.  Și prin acest proiect ne propunem să oferim sprijin legat de ce putem face în astfel de situații, să învățăm strategii noi de adaptare și să găsim resurse interioare pentru a putea ieși cu bine din această criză. Și, transformând frica în iubire, împreună reușim să trecem cu bine și peste această perioadă!

Cei care doresc să ne solicite ajutorul, pot trimite un mesaj cu textul  Suport psihologic gratuit GHP_UKR, nume și modalitatea prin care doresc să fie contactați (whatsapp sau video call), și limba (română/engleză) la numărul de telefon/ Whatsapp  +40 741.093.131. În urma acestui mesaj, echipa Gamma va directiona apelul către un voluntar care prelua în acel moment sesiunea de suport psihologic gratuit. Acest serviciu va fi disponibil in intervalul orar 8-20, începând cu data de 4 aprilie 2022.

Materialele de psihoeducație vor fi disponibile în limba română și engleză, pe site-ul www.gammaclinic-psychology.ro, la secțiunea Articole

 

Tags

suport psihologic
psihoterapie
dezvoltare personala
psiholog iasi
Gamma Institute