Adaugă comentariu nou

TU ce faci de ziua in care o sa cresti mare?

articol_luni.jpgNu cred că a scăpat cineva de magnifica întrebare, din copilărie, dar nu numai, ”Tu ce vrei să te faci când o să te faci mare?”. Bineînțeles că răspunsurile diferă de la moment la moment, în funcție de persoana care pune întrebarea și, automat, de cât de mult te poți proiecta în viitor, atunci când ai doar 5 ani. Dar chiar așa – TU ce vrei să te faci când o să fii mare?
Ca să poți răspunde la întrebarea aceasta, ar trebui mai întâi să îți dai seama care este punctul în care ești suficient de mare. Dar oare există așa ceva? Cum arată ziua în care te-ai făcut deja mare? Ce faci în ziua aia?
Cred că fiecare are în minte, cel puțin când este copil, care este standardul unui om ”mare”, sau în traducere liberă, un om matur. Pentru unii ziua în care ”au crescut mari” este ziua în care își întemeiază o familie, se căsătoresc și au copii, pentru alții este ziua în care își cumpără casă și mașină, sau pentru alții, este ziua în care își găsesc jobul de care nu se vor plictisi niciodată. În general, dacă stăm să analizăm, observăm că este momentul în care viața capătă o anumită stabilitate. Doar că, șoc și groază, în momentul în care se apropie ziua în care te-ai făcut mare, nici nu-ți dai seama de asta,  pentru că întotdeauna evoluezi și vrei schimbări, iar viața echilibrată la care te gândeai atunci când adulții îți puneau întrebarea aceasta, ți se pare deja banală.
Așa că, ce-ar fi să te gândești ce faci în ziua în care ești doar puțin mai mare, fără să stabilești un punct în care linia devine dreaptă și plictisitoare? Ce-ar fi dacă ți-ai dori, ca atunci când vei fi mare, să te faci curios, despre tine și despre lume, să te faci visător și suficient de perseverent pentru a-ți îndeplini visele, iar până când o să-ți dai seama dacă ai crescut suficient de mult, ce-ar fi să începi să te bucuri de fiecare moment? Dacă ești curios si visător sau dacă vrei să vezi cum e ”să fii mare”, te invit, ca în curând, să sărbătorim împreună ziua în care am crescut suficient încât să începem să fim noi cei care își proiectează viața așa cum ne dorim.  

De la psihoterapeut sub supervizare Raluca Ferchiu

Gamma Clinic by Gamma Institute     

http://www.gammainstitute.ro/ro/sanatate/servicii-psihologie

 

Tags

psiholog
Gamma Institute
intrebare
copil
mare
viitor
familie
casa
casatorie
stabilitate
schimbare
plictisitor
curiozitate
perseverenta