Adaugă comentariu nou

TU ce faci anul care vine?

20151201_105026-1_2.jpgTU ce faci anul care vine?

By Raluca Ferchiu

Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute

Cu siguranță, în această perioadă în care timpul se scurge din ce în ce mai repede până la sărbătorile de iarnă, în afară de întrebările de sezon, despre ce cadouri trebuie să cumperi sau cum să-ți împarți timpul astfel încât să reușești să faci tot ceea ce ți-ai propus, mai vin și întrebări nu tocmai comode sau ușoare, despre ce anume ai realizat în anul care aproape a trecut sau ce obiective ți-ai propus și nu s-au îndeplinit și de ce. Fiindcă nu întotdeauna este plăcut să răspundem la ultima întrebare, trecem direct la tradiționala întrebare: Ce vrei să-ți aducă anul care vine?

De ceva timp am început să-mi dau același răspuns în fiecare an – Anul care vine îmi va aduce ce îmi doresc. Dacă și tu răspunzi la fel la întrebarea asta, te felicit. Doar că nu este un răspuns prea confortabil pentru că te duce imediat la următoarele întrebări: ”Eu ce vreau să-mi aducă anul care vine?”, ”Cum vreau să fiu?”, ”Ce vreau să schimb?”, ”Cum pot face să-mi fie mai bine?”. Sunt multe întrebări, și parcă, dintr-o dată, problemele legate de cadourile pe care trebuie să le cumperi sau modul în care îți organizezi sărbătorile devin mult mai ușoare și parcă sunt mai urgent de rezolvat decât stablirea obiectivelor.

Dar până la urmă, TU cum vrei să fii anul care vine? Ce vrei să faci? Dacă nu vrei să lași decizia asta pe mâna sorții sau a Universului sau a astrelor, ai putea deja să începi să te gândești la lucrurile frumoase care ți s-au întâmplat în acest an sau la lucrurile mai puțin frumoase, dar de la care ai învățat să te ridici și să continui să lupți. Te poți gândi dacă ce ai trăit în acest an a fost ceea ce ai hotărât că vrei tu să trăiești sau dacă ai lăsat lucrurile să meargă de la sine. Dacă nu le-ai hotărât tu în totalitate, ce te-a împiedicat să faci asta? Poate că atitudinea cu care ți-ai propus unele lucruri? Poate (ne)încrederea în reușita ta? Poate că au fost alte lucruri care ți s-au părut pe moment mai importante decât obiectivele tale?

Cum vrei să se schimbe modul în care iei decizii pentru tine? Cu ce experiențe vrei să pleci de la finalul anului care va veni? Cred că cel mai frumos cadou pe care ai putea să ți-l faci este decizia de a lua tu hotărâri asupra a ceea ce vrei să trăiești. Gândește-te la aceste întrebări, creionează-ți un răspuns, împachetează-l frumos și dăruiește-ți-l. Despre ce vei face cu el este o discuție mai lungă...în următorul articol...în următorul workshop...

Cu drag!

Psihoterapeut în supervizare Raluca Ferchiu

http://www.gammainstitute.ro/ro/sanatate/servicii-psihologie

Tags

psiholog
schimbare
tinerete
obiective
impliniri