Adaugă comentariu nou

Micul Print (de la noi)

foto_singuratata_0.jpgMicul Prinţ (de la noi)
by terapeut Mihaela Macovei

Vara sau vacanțele pot fi foarte greu de suportat atunci când ești singur. Cu toate astea există întotdeauna o soluție pentru a schimba asta. Motivul pentru care ești singur poate fi chiar răspunsul la întrebare. Acesta ar putea fi pentru că: ești foarte ocupat și numai ai timp să ieși, să cunoști persoane noi, sau poate pur și simplu, nu ți-ai propus să ai o relație, în această perioadă, mai delicată este situația când abia ai  încheiat o relație care a durat ceva ani, ori ești într-o relație în care nu mai comunici cu partenerul. Oricare ar fi motivul singurătății tale,  poți schimba asta. Dacă se întâmplă să te simți izolat,  între cer și pământ, cu siguranță este și o parte bună în asta.

 Cu toții trăim singuri și facem totul singuri, gândim, alegem, unicitatea noastră reiese din asta și asta devine de neprețuit, chiar dacă apar și momente în care te întrebi: Eu în ce ecuaţie intru ?

Păi, hai să răspundem la întrebare. Tu eşti rezultatul dragostei părinţilor tăi, tu eşti cel care a stâlcit, la un an şi un pic,  cuvîntul ,,miroase”, cum numai tu o puteai face. Tu eşti cel care te-ai julit la piciorul stâng când te jucai cu mingea în faţa blocului. Tu eşti  cel care ai luat premiul I în clasa I, tu eşti cel care s-a îndrăgostit de oacheşa Maria, în clasa a III a. Tu eşti cel care a fost în tabară la Navodari. Tu eşti cel care ai fost admis la liceul mult visat. Tu eşti cel care l-a citit pe Balzac, tu eşti cel care a terminat facultatea fiind şef de promoţie, ei da, tu eşti cel care are un business înfloritor la 24 de ani. Tu eşti cel care are visul ăla mare, de a fi printre primii întreprinzători  din România, tu eşti cel care va mai face atâtea. Tu ești...A venit mama sau  tata să facă vreun lucru din toate astea?  Nu, și nici nu ar avea  de ce să vină. Tu le-ai făcut și le-ai făcut exact așa cum numai tu le-ai fi putut face. Acum ai aflat cam pe unde te afli...

Pe de altă parte e bine ca privirea să-ţi fie îndreptată și înafara ta, spre lumea care te înconjoară, care este minunea lui Dumnezeu. Şi atunci, în măsura în care îți dai voie să faci parte din această lume, eşti şi tu un punct acolo, care este o minune a lui Dumnezeu. Care este rostul ei ? Să-şi vadă de treaba ei: să dea rod acolo unde se află. Nu unul după pretenţiile ei, ci unul după putinţele ei efective. Aşa că uită-te mai bine în jurul tău, cu ce ai putea tu ajuta lumea să fie minunată, oricât de mărunt ar fi acel lucru. Cred că acum îți vezi locul în toată ecuația asta, un  loc binemeritat, nu izolat.

Cu drag,
Terapeut Mihaela Macovei
http://www.gammainstitute.ro/ro/blog/singuratate-versus-solitudine
 

Tags

psiholog
psihoterapeut
singuratate
solitudine
siguranta
schimbare
dezvoltare personala
gamma clinic psichology
Gamma Institute
constiinta cuantica