Adaugă comentariu nou

Puterea vulnerabilitatii

poster_puterea_vulnerabilitatii_0.jpgPuterea vulnerabilitatii
by psih. Lavinia Gîtlan și psih. Adrian Stogrea

La prima vedere, acest titlu pare a naşte contradicţii, o figură de stil care trezeşte curiozitatea şi în acelaşi timp întrebarea: Cum poţi avea putere în vulnerabilitate?

Există convingerea că, dacă îţi arăţi părţile vulnerabile, lumea te va crede slab/slabă, neputincios/neputincioasă şi te va răni sau va profita de pe urma ta. Aşa că, în timp ce parcurgem drumul spre maturitate, adunăm tot felul de mecanisme de apărare, ridicăm ziduri în jurul inimii ca să nu mai fim răniţi, ne proiectăm scenarii negative care au rolul de a ne ţine la distanţă de sufletul altor oameni, la fel de nesiguri ca noi. Într-o lume care cere numai oameni puternici, care nu se lasă doborâţi, care muncesc până la epuizare, a fi vulnerabil pare o nebunie.

În spatele acestei imagini se află însă o altă poveste, total diferită de cea cu care am crescut. Este nevoie de mult curaj să arăţi acea parte din tine, în care se găsesc frici de prea mult timp ascunse, în special în faţa persoanelor pe care le iubeşti. A fi vulnerabil în relaţie cu tine şi cu ceilalţi este de fapt o cale către eliberarea de frica de a iubi şi de a te lăsa iubit/iubită, este o cale de a te deschide, de a-ţi asuma puterea interioară.

Vulnerabilitatea, în special trăirea ei, are menirea de a te aduce mai aproape de tine şi de cine eşti tu cu adevărat. Te provoacă să vezi toate mecanismele cu care te-ai apărat până acum, să îţi depăşeşti limitele şi să porneşti pe un drum care dă sens vieţii tale.      

Te invităm să participi la o întâlnire în care să experimentezi o parte sensibilă şi creatoare a fiinţei tale şi să descoperi:

  • Ce înseamnă cu adevărat să fii un bărbat sau o femeie puternic/ă;
  • Care sunt resursele proprii în asumarea stării de vulnerabilitate astfel încât să îţi activezi puterea interioară;
  • Tehnici de comunicare în momente dificile când nivelul de vulnerabilitate este crescut;
  • Cum poţi crea şi trăi relaţii autentice.

 Vă aşteptăm cu inima deschisă!

Workshop susţinut de psiholog Lavinia Gîtlan si psihoterapeut Adrian Stogrea
GAMMA Clinic Psychology by GAMMA Institute

Când?
Marți, 20 iunie 2017, ora 18:00-20:00

Unde?
Gamma Institute, Iași, Șoseaua Nicolina, nr. 1, bl. 928B, sc. A, et. 1, ap. 1, interfon 01

Investiţie: 80 Ron

Înscrie-te!
Completează formularul de înscriere (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf), specificând denumirea evenimentului, numele si vârsta persoanei care va participa.

Tags

psiholog
inima
vulnerabilitate
putere
autenticitate
scop
conexiune
frica
psihoterapeut de familie si cuplu
gamma clinic psychology
Gamma Institute
cuplu
relatie