Proiectele Institutului GAMMA

Noutăţi luna februarie

Dezvoltare personală - Cuplu sănătos și suveran de la co-dependență la co-creație

SSF diviziune a ICSCC, organizează workshop-ul de dezvoltare personală, adresat publicului larg - "Cuplu sănătos și suveran de la co-dependență la co-creație”

Acest eveniment se adresează tuturor celor care sunt în procesul construirii unei relații de cuplu, sau se reinventează pe ei înșiși în relație. Are potențialul de a amplifica schimbările inițiate deja sau de a clarifica întrebări nespuse ce planează asupra membrilor cuplului.

SAS lansează un nou proiect

Proiectul de dezvoltare personala GAMMA

Scoala de Activare a Sinelui ( o diviziune a Institutului de cercetare și studiu a conștiintei cuantice-GAMMA) lansează proiectul "GAMMA" pentru a veni în întâmpinarea celor interesați de dezvoltare personală, psihologie, spiritualitate și știință. Scopul proiectului este de a facilita accesul liber la cunoaștere și informația din domeniile menționate anterior și de a dezvolta mai departe această cunoaștere prin participarea liberă a celor interesați.

SAS - Proiectul GAMMA - începutul

Tema lunii ianuarie și februarie este Universul și Conștiinta

Pot spune că a fost o temă care a crescut în mine dintotdeauna, zi de zi, din momentul în care am început să fiu conștientă de mine.

Universul m-a fascinat în forma lui fizică evocând mereu în interiorul meu vastitatea și eternitatea spiritului. Așa că, la întrebarea: ”Ce este universul?” eu răspund simplu – Conștiință. O conștiință vie, caldă, iubitoare, care se iubește pe sine și orice extindere a ei, care vrea să se extindă să respire și să vibreze prin orice creație a ei.

Această viziune a Conștiinței, care naște totul, m-a cucerit în adolescență când m-am lovit intens de toate curentele filosofice și le-am aprofundat cu conștiinciozitate. Atunci am făcut o alegere, ce m-a urmărit toată viața. Conștiința a fost înaintea a orice există și eu sunt o parte a ei. 

SSF - Proiectul TERAPIA - februarie I

Acest material continuă tema terapiei narative din săptămâna anterioară. Astăzi vom vorbi despre capacitatea de a fi în poziția de observator – abilitatea de a fi martorul tău sau “propriul tău auditoriu”, cum spun autorii. Este o abilitate ce se cultivă atât în terapeut cât și în client și duce, încet, încet la o nouă perspectivă ce se naște din mers: perspectivă ce dezvoltă noi alegeri sau opțiuni de transformare. 

Oamenii pot să reflecteze la propriile povești. Pot face asta împreună cu alte persoane prezente în sesiunea terapeutică, sau fiind doar ei. Întrebări de tipul: “Dacă e să ne uităm puțin în spate, la conversația noastră de astăzi, ce linii noi se dezvoltă din ea, din perspectiva ta?” sau “Când te uiți la tine, la felul în care ai gestionat problema acum 6 luni și la felul în care gestionezi problema și ceea ce faci acum, ce înveți despre tine?” – încurajează acest proces.