LOVE Life & Dance: Expressive therapies for empowering youth

Scopul principal al proiectului LOVE Life and Dance: Expressive therapies for empowering youth este cooperarea transnationala si transsectoriala in vederea dezvoltarii, testarii si a punerii in aplicare a unor metode inovative de lucru cu tinerii, prin tehnici expresive de art-terapie. Aceste metode inovative vizeaza cresterea implicarii tinerilor in activitati artistice si culturale, in vederea promovarii unui stil de viata sanatos, cresterii stimei de sine, a integrarii sociale si castigarii independentei si capacitatii de luare a deciziilor pentru propria viata. 

Obiective specifice
O1. Crearea unor practici inovative in domeniul tineretului prin dezvoltarea unui kit de lucru prin metode de art-terapie prin dans si alte terapii expresive, care sa promoveze in randul tinerilor, un stil de viata sanatos, exprimarea sanatoasa a emotiilor, cresterea stimei de sine, stimularea capacitatii de luare a deciziilor si incluziunea sociala a tinerilor intr-o comunitate multiculturala. 
O2. Cresterea nivelului de transferabilitate a metodologiilor de lucru inovative si non-formale prin dezvoltarea unei platforme web de resurse multiculturale pentru lucratorii de tineret si pentru tineri, in metodele de art-terapie. Platforma web are scopul de a disemina resursele elaborate in cadrul proiectului, dar si pe cele deja existente, catre lucratorii de tineret, organizatiile si institutiile interesate, ONG-uri de tineret, scoli de dans sau de arte, furnizori de servicii adresate tinerilor etc. 
O3.  Dezvoltarea organizationala a 4 institutii cu experienta culturala si organizationala diferita si consolidarea parteneriatului strategic dintre acestea, prin dezvoltarea si diseminarea produselor intelectuale si a metodologiilor de lucru inovative create in domeniul tineretului si a educatiei non-formale. Pa langa specificul lor, fiecare partener vine si cu o retea de diseminare diversa, de la tineri, lucratori de tineret, specialisti, studenti, institutii publice si factori de decizie. 

logo_love_and_dancing_ok.png

Rezultatele proiectului LOVE Life & Dance

and_0.png

 Activitati de dans-terapie pentru tineri