Gamma Health Project II - Suport psihologic gratuit în contextul conflictului din Ucraina

ghp_ii.pngGamma Health Project este un proiect inițiat și implementat de Asociația Institutul de Cercetare și Studiul Conștiinței Cuantice din Iași, prin care oferim sprijin psihologic populației pentru adaptarea și gestionarea problemelor și provocărilor, în contextul situațiilor de criză apărute la nivelul societății. În anul 2020, primul an de proiect, activitățile au fost îndreptate spre a oferi informații și articole de psihoeducație  pentru gestionarea problemelor emoționale, mentale, relaționale etc. și sprijin psihologic gratuit prin videocall, celor care ne-au solicitat ajutorul, în contextul pandemiei.

 

În acest an, Gamma Health Project revine cu scopul de a ajuta oamenii care au nevoie de suport psihologic în contextul situației conflictuale din Ucraina, constând în:

  • Materiale informative/psihoeducație cu privire la gestionarea emoțiilor ce apar atunci când pericolul războiului este prezent, cum vorbim despre război cu copiii și adolescenții, teama de moarte și subiectul morții, modul în care mintea și corpul procesează un eveniment major de amenințare la adresa vieții, combinația de gânduri, emoții și credințe aferente evenimentelor traumatizante, tehnici rapide de controlare a traumei.
  • Suport psihologic gratuit (în română și engleză) oferit populației, prin sesiuni de consiliere telefonică sau video-call. Această activitate va fi realizată de o echipă de voluntari (psihologi, psihoterapeuți, consilieri psihologici) pe parcursul celor 6 luni de proiect.
  • Pregătirea unei echipe de voluntari pentru a acorda consiliere celor ce au nevoie de sprijin.

Prima activitate a proiectului va consta într-un training pentru psihologi, psihoterapeuți practicanți, psihoterapeuți în formare, consilieri și toți cei care pot oferi suport psihologic prin natura activitățilorpe care le desfășoară, astfel încât să fie pregătiți pentru asigurarea informațiilor potrivite și a suportului psihologic necesar. Acest training va fi susținut de Mirela Dracinschi, psihoterapeut doctor cu specializare în psihoterapia sistemică de familie și cuplu, hipnoză și terapie ericksoniană, formator al Școlii Gamma, cu o experiență de 7 ani ca psiholog militar și participant la o misiune în teatrul de operații din Afganistan. Este preocupată de modul în care mintea și corpul procesează un eveniment traumatic și efectul asupra familiei în ansamblu și grupurilor sociale mai largi.

Cursul va avea loc în format online, pe Zoom, duminică, 20 martie 2022, interval orar 9:30-13:00, iar cei care sunt interesați să se alăture echipei de voluntari Gamma Health Project, pot trimite email la contact@gammainstitute.ro sau mesaj la numărul de telefon 0741 093 131 (specificând numele, profesia și adresa de email). Implică-te!