Seria FREE BODY - Psihosomatica

Workshop-uri Seria FREE BODY - prezentare

Seria FREE BODY-Psihosomatica prezinta 7 teme super interesante, foarte des întâlnite, cu mare incidență în rândul populației afectate de stres. Fiecare temă oferă un tablou clinic de autoevaluare unde poți regăsi temele semnele tale sau ale celor interesați, oferă mici tehnici de intervenție cu aplicare imediată, oferă un program de recuperare ce poate fi particularizat pe loc la propria ta situație, sau una de interes pentru tine. Pe scurt, după încheiere workshop-ului poți începe, imediat, să faci ceva concret pentru remedierea problemelor tale de sănătate – fizice sau emoționale. ​

Obiectivele cursului:

  • Conștientizarea viziunii personale asupra sănătății/bolii.
  • Identificarea procesului de însănătoșire la nivel mental – algoritm particular pentru fiecare afecțiune din grila de workshop-uri
  • Înțelegerea procesului biochimic și neuronal al ancorării reacțiilor emoționale în corp și blocarea în trecut (emoțional și cognitiv)
  • Intervenție – exercițiu travaliu cognitiv „aici și acum” – pe o afecțiune (diagnostic) concretă din viața clientului.

Psihosomatica este structurată în 7 module, fiecare dintre ele fiind creditat cu 10 credite CPR.

Pentru înscrieri puteți suna la tel. 0741 093131 sau e-mail pe adresa contact@icscc.ro

 

 

FREE BODY 4 - Aparatul reproducător

Creditat cu 10 credite CPR pentru psihologi.

Stiai că fiecare organ din corpul tău fizic știe să comunice cu tine?

Stiai că iți transmite când e bolnav sau ce are nevoie pentru a stimula însănătoșirea?

Știai că poți descifra acest mesaj și dezvolta o comunicare profundă cu corpul tău?

Acest miniworkshop a fost creat pentru toți cei care cred în puterea minții de a ajuta corpul să se însănătoșească. Sunt cateva ore în care vom folosi tehnici concrete: jocul de rol, meditația, exersarea mentală, imageria dirijată, artterapia și altele, pentru a stimula această conexiune -minte-Sine-corp în direcția vindecării. 
Îmbolnăvirea aparatului reproducător nu este intâmplătoare. Dacă o traduci corect atunci vei ști ce trebuie să schimbi în viața ta pentru a crește calitatea relațiilor tale. 

Acest curs este creat și pentru a ajuta profesioniștii din domeniul sănătății mentale să-și construiască un set de tehnici pentru a lucra cu persoanele care au probleme la nivelul organelor de reproducere, barbati sau femei.

FREE BODY 3 - Boala terminală

Acest eveniment face parte din seria de cursuri de formare continuă Psihosomatica-Doctorul interior. După participarea la acest modul, psihologii primesc 10 credite CPR

Atelierul de lucru va răspunde celor mai ascunse întrebări puse în situația unui diagnostic de tip terminal: Vreau să trăiesc. Oare să am curajul să sper? Decizia aceasta depinde de mine? Ce se va întâmpla cu membrii familiei mele în viitorul apropiatșii îndepărtat. Ce înseamnă, de fapt, un diagnostic terminal? Cât de mult contează starea mea psihică în procesul de însănătoșire?

FREE BODY 2 - Glanda Tiroidă

Bolile autoimune

Acest eveniment face parte din seria de cursuri de formare continuă FREE BODY -Psihosomatica. După participarea la acest modul, psihologii primesc 10 credite CPR.

O întâlnire de grup dedicată celor care doresc să înțeleagă rolul psihicului în declanșarea bolilor tiroidei, în menținerea sau agravarea bolii, precum și folosirea acestei laturi în procesul de însănătoșire.

 

 

FREE BODY 1 - Sistemul osos

  Adresat tuturor celor care vor să acționeze în beneficiul sănătății lor!   

Obiective

  • explorarea afecțiunii fizice și semnificația ei în planul psihic – cum să descifrăm mesajul ascuns al bolii?
  • cum să elaborăm un tablou al bolii?
  • cum să integrăm acest mesaj într-un plan de schimbare personală. Dacă am considera boala ca făcând parte dintr-un plan vechi al minții de a face față unei situații, atunci care ar fi calea să convingem mintea să schimbe planul – planul nou – la un gând distanță.
  • cum să facem intervenția – model de lucru pe afecțiunile sistemului osos – coloana vertebrală.

Consultați link-ul - https://www.facebook.com/notes/scoala-sistemica-de-formare-iasi-ssf-iasi... pentru a studia bibliografia recomandată evenimentului.

Iași 04 septembrie 2014

București 31 august 2014

FREE BODY - De astăzi sunt sănătos!

"De astăzi sunt sănătos! Cum să mențin asta?" 
- Ghid de bune practici pentru terapeuții ce au cazuistică în psihosomatică -

OBIECTIVE:

- gestionarea conceptului de boală la pacienții cu diverse diagnostice; 
- clientul învață să acționeze pentru schimbare de la prima întîlnire; 
- terapeutul este învățat să își pună clientul în această poziție a schimbării; 
- terapeutul învață clientul să gîndească cum poate fi sănătos indiferent de istoricul de boală, astfel generând o nouă atitudine: ”eu sunt agentul schimbării, sănătatea mea depinde de mine.”

 

Subscribe to RSS - Seria FREE BODY - Psihosomatica