Anul Nou ... pe Nou sau pe Vechi?

cojan_mihaela_2.jpgAnul Nou ..... pe Nou sau pe Vechi? 
by psihoterapeut sub supervizare  Mihaela Cojan 

Un nou an poate însemna continuarea firească a vieţii noastre aşa cum este ea, cu bune şi cu rele, cu suişuri şi coborâşuri, cu reuşite şi cu pierderi, sau poate însemna începutul unei noi vieţi: cea pe care ţi-o doreşti de fapt. Dar pentru a-ţi da seama în care dintre cele două ipostaze te afli e necesar mai întâi să te opreşti din tot ceea ce faci şi din tot ceea ce vrei să faci mai departe şi să te întrebi: Asta este viaţa pe care mi-o doresc?La care am visat?  Dacă răspunsul e afirmativ, evident, eşti unul din cei fericiţi si norocoşi, şi da, un nou an nu înseamnă decât o continuare firească. Dar ce ne facem atunci când răspunsul este negativ?

Păi o varianta ar fi să te decizi, de unul singur, că vrei altceva, să defineşti ce anume ar fi acel altceva, să-ţi faci planul de bătaie, să-ţi iei “inima în dinţi” şi să porneşti la un nou drum. Dar oare câţi dintre noi au într-adevăr curajul să pornească pe un nou drum? Aşa, deodata, de unul singur şi mai ales fără prea multe resurse (cel puţin aparent)?

Şi ce te faci atunci când ştii că vrei altceva, un altfel de viaţă, dar nu ştii exact ce anume şi mai ales cum să ajungi acolo?  Internetul este plin de reţete şi recomandări de genul “5 paşi către reuşită”, “10 metode pentru succes”, “Cele 12 secrete ale fericirii”etc. Acestea, luate in sine, sună foarte bine si conţin şi ceva adevăr dar din păcate nu sunt universal valabile şi nici complete sau foarte precise. Te lasă cu dorinţa...

O altă variantă ar fi să alegi să faci câteva şedinţe de dezvoltare individuală cu un psiholog care să te ajute să defineşti mai repede şi clar ceea ce doreşti şi să-ţi construieşti planul optim de cucerire. Alegerea este doar a ta! Orice vei decide, şi oricum îţi va fi anul, păstreaza-ţi mereu speranţa şi încrederea că dacă iţi doreşti ceva cu adevărat, vei obţine!

Cu drag,

Mihaela Cojan

Psihoterapeut sub supervizare

Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute

http://www.gammainstitute.ro/ro/sanatate/servicii-psihologie

Tags

psiholog
reusite
pierderi
viata
fericire
succes
dezvoltare
speranta
incredere

Adaugă comentariu nou