Ianuarie 2013

Mintea este rezultatul interacţiunii Conştiinţei cu creierul

Tot ceea ce ne înconjoară este rezultatul gândurilor noastre, al acţiunilor şi al emoţiilor. Fiecare dintre noi, conştient sau nu, creează. Uneori creăm lucruri bune, situaţii fericite, alteori naştem adevărate dezastre. Ne putem îmbolnăvi şi vindeca singuri. Am încercat să desluşim mecanismele minţii cu ajutorul psihologului Diana Ciubotariu, care ne-a ajutat să înţelegem cum ne creăm realitatea.

Salut, mecanica cuantica

[[{"type":"media", "view_mode":"media_large", "fid":"264", "attributes":{"class":"media-image alignleft size-full wp-image-538", "typeof":"foaf:Image", "style":"float: left; margin-right: 10px;", "width":"134", "height":"100", "alt":"cuantica"}}]]La sfarsitul secolului nouasprezece, cautarea legilor elementare ale Naturii parea aproape de a-si fi atins obiectivul. Exista sentimentul unei sarcini indeplinite. Fizica prezenta o scena ordonata, care se potrivea cu dispozita Victoriana, “la-locul-ei”, a vremurilor.

Oare determinismul fizicii newtoniene nega “liberul – arbitru”? Fizica lasa asemenea chestii neclare pe seama filozofiei. Definirea teritoriului pe care fizicienii il considerau a fi al lor parea simpla. Putine lucruri motivau cautarea unui inteles mai profund in spatele legilor Naturii. Dar aceasta viziune despre lume, rezonabila in mod intuitiv, nu putea sa explice ceea ce fizicienii aveau sa vada in curand in laboratoarele lor. La inceput, discrepantele au parut a fi doar niste “detalii”.

Contemplare

Credeti voi ca v-ati propus sa traiti ceva, stiind ca nu este bine pentru voi si ca veti da gres? Nu. Ati pornit intotdeauna in fiecare aventura cu o mare curiozitate, cu mult interes si entuziasm. Desi rezultatul va era oarecum necunoscut, ati pornit in aceasta aventura, pur si simplu pentru ca nu ati mai facut-o inainte. Experienta era noua si atragatoare si doreati sa invatati din ea.

A treia parte - Despre constiinta: creier si materializare

Cum este gandul inteles si cunoscut? Prin emotie. Cunoasterea este in intregime un sentiment. Un gand nu poate fi cunoscut pana cand nu este simtit mai intai; apoi, el are o identitate. A cunoaste un gand inseamna sa-l acceptati in creier, iar apoi sa va dati voie sa-l simtiti si sa-l traiti in intregul trup. Cunoasterea nu este demonstrarea unui lucru dat, ci definirea lui emotionala. Odata ce ai sentimentul in interior, poti spune: “Stiu. Am acest sentiment. Stiu.”

Alunga durerile osoase prin terapia Bowtech

În stare de relaxare totală, organismul îşi activează abilitatea de a rezolva orice problemă a corpului sau a minţii, prin readucerea lor în echilibru şi armonie. Este o metodă de vindecare neinvazivă şi lucrează, în principal, prin sistemul nervos, atât asupra sistemului osos, cât şi la nivel muscular. „Rezolvă foarte bine multe probleme de sănătate. Din practica de zi cu zi, pot să spun că foarte multe persoane au probleme cu oasele şi endocrine. Dureri de genunchi şi de coloană, tulburări ale tiroidei, toate se rezolvă prin Bowtech. Se lucrează foarte bine în cazuri de infertilitate, ca să nu mai vorbim despre problemele emoţionale”, ne-a explicat psihoterapeutul Diana Ciubotaru, terapeut Bowtech.

Despre Constiinta: creier si materializare

Constiinta consta din toate gandurile ce emana de la toate entitatile si toate lucrurile. Gandurile ce alcatuiesc constiinta au frecvente electrice diferite. Unele sunt ganduri de frecventa foarte joasa si lenta si anume cele care predomina aici, in constiinta sociala. Altele sunt ganduri de frecventa inalta – ganduri nelimitate ale supraconstiintei. Constiinta este suma tuturor valorilor de frecventa diferita ale gandului, iar fiecare valoare de gand atrage valori asemanatoare, luate de pretutindeni.

Ziua odihnei

Daca se recomanda ca ziua a saptea sa fie ziua odihnei, este pentru ca, dupa sase zile in care te dedici vietii in afara ta in majoritatea timpului  si cate putin momentelor cu tine, vine si o zi in care sa te dedici incarcarii personale. Ziua a saptea este ziua in care te intorci in templul tau interior si stai de vorba cu Spiritul din tine.

Poveste terapeutica

Am sa-ti spun povestea maimutei inchise intr-o camaruta din turnul unui castel. Nimic nu se intampla in camera aceea, iar maimuta era nelinistita. Ea se putea distra doar mergand la fereastra si privind lumea de afara. Aceasta activitate i-a captat atentia pentru o vreme, dar apoi a inceput sa se gandeasca la situatia sa. Cum de ajunsese in acest turn? De ce fusese prinsa si inchisa aici? Dispozitia ei a inceput sa se schimbe. Nu avea ce sa faca si nici cu cine sa vorbeasca. [...]

Creatie si evolutie

Ceea ce voi numiti creatie este, in realitate, valoarea vietii ce a existat dintotdeauna. Creatia nu are inceput si, in mod cert, nu are sfarsit. Cei ce creeaza din substanta gandului sunteti voi toti - entitatile de Lumina, Dumnezeii. Totul a fost creat de catre fii, din gandul ce Tatal este, si orice ar crea fiii, devine Sinele extins al Tatalui. Tot  ce vedeti in jurul votru se numeste materie.Tatal este material - caci totul este Dumnezeu. Insa creatorii si arhitectii materiei sunteti voi toti, cei mai iscusiti artizani – Dumnezeii care sunteti - intrucat voi ati avut inca de la inceput inteligenta de a crea, in materie, orice ideal ce poate fi imaginat cu ajutorul gandului.

Posibilităţile cuantice

Pe baza învăţăturilor orientale tradiţionale, a noilor descoperiri tulburătoare ale fizicii cuantice moderne şi a propriei noastre experienţe personale şi profesionale, vă invităm să vă schimbaţi modul de a gândi despre corpul vostru şi despre a trăi în lume. Oricât de radical ar putea părea, la început, aceste idei, vă încurajăm să încercaţi abordarea practică pe care v-o oferim şi să experimentaţi pentru voi înşivă, modul în care acest program poate să vă revitalizeze corpul şi mintea.

CE ESTE SCOALA DE ACTIVARE A SINELUI

Acesta scoala este o forma inedita, misterioasa si in acelasi timp sistematica de a parcurge drumul de initiere in propriul tau Sine. Devii initiat in propria ta putere de a-ti crea destinul si conduce viata. Am creat acest spatiu de crestere, co-creatie si evolutie spirituala pornind de la propria calatorie initiatica si de cautare a Sinelui meu, pornind un studiu de cercetare si integrare a tuturor materialelor si experientelor avute.