Mai 2015

Invata-ti copilul sa distinga intre bine si rau

imagine_art_3.jpgDe unde ştie copilul meu ce e “bine” şi ce e “rău”? Cum îl pot învăţa să nu facă greşeli, pentru a nu suferi? Sunt întrebări care te fac să te gândeşti cum îţi poţi proteja copilul astfel încât să nu sufere, să nu se rănească, să nu ia decizii greşite etc.
Conceptele de „bine şi rău” sunt învăţate în familie, părinţii reprezentând modele pentru copiii lor în ceea ce priveşte modul în care este întâmpinat succesul sau reacţia pe care ei o pot avea atunci când fac o greşeală. În încercarea de a-l îndruma pe copil să facă cele mai bune alegeri pentru el, se poate ajunge la un control al sentimentelor acestuia în funcţie de propriile principii de „bine şi rău”. 

Colivia cu miere

descarcare_2.jpgSe spune că undeva, într-o țară nu prea îndepărtată, un împărat și o împărăteasă aveau un fiu, un prinț, pe care îl iubeau nespus de mult. Atât de mult îl iubeau, încât au dat ordin să i se împlinească orice dorință. Au construit pentru el un întreg palat, în cel mai frumos parc, lângă un lac minunat. Prințul a fost foarte încântat să locuiască într-un loc așa de frumos. Mai ales îi plăcea că în fiecare cameră erau multe ferestre mari, de unde putea urmări norii, stelele, păsările, ploaia și apusul soarelui. Tot ce ținea de natură îl interesa și îi făcea o mare bucurie.

Adolescenti "scapati de sub control"

adolescenti_1.jpgDe foarte multe ori auzim în jurul nostru cum modificările care apar în perioada adolescenţei îi fac pe copii dificili, de necontrolat, rebeli, introvertiţi – într-un cuvânt “scăpaţi de sub control”. Şi desigur, nu de puţine ori, părinţii sunt sfătuiţi, cu cele mai bune intenţii, să aibă grijă de ei, pentru “a nu-i scăpa din mână” din cauza acestei vârste dificile.

  •  
  • 1 din 2