Martie 2017

Puterea de vindecare a creatiilor copiilor

articol_luiza_1.jpgPuterea de vindecare a creatiilor copiilor
by psih. Luiza Brînză

Studiile arată că atunci când ne exprimăm prin artă (mișcare, desen, origami, ș.a.) are loc o echilibrare fiziologică interioară ce transpare în psihic, prin trecerea de la tensiune, stres, la liniște și armonie. La fel se întâmplă și cu copiii. Deseori, pentru ei este mult mai ușor să exprime în desen ceea ce simt, decât să vorbească despre sentimente (durere, furie, vinovăție, etc). Desenul și pictura oferă posibilitatea unei dezvăluiri dificile, acolo unde copilul nu găsește resurse de a le exprima verbal. Expresia artistică a unui copil este un ghid bun în conversația ulterioară, atât pentru părinte, cât și pentru specialist.

 

Bucură-te de trecut, ca să-ți îmbrățișezi familia în prezent

poza_articol_lavinia.jpgBucură-te de trecut, ca să-ți îmbrățișezi familia în prezent
by psih. Lavinia Gîtlan

Câți dintre noi nu am fost în situația de a judeca trecutul, cu tot ce cuprinde el, părinți, bunici, întamplări neprevăzute și dureroase, tragedii, rude îndepărtate sau oameni care au avut un anumit rol în anii din urmă? Dacă tata nu ar fi avut ultimul cuvânt, poate acum eram în alt loc; dacă aveam mai mulți bani, făceam și eu mai multe lucruri; din cauza unchiului risipitor, familia a pierdut toată averea și tot așa mai departe, judecățile pot continua la nesfârșit. 

Atelierul de creatie ”Ne pregatim de iepuras”

poster_final_7.jpgAtelierul de creatie ”Ne pregatim de iepuras”
by Raluca Ferchiu și Lavinia Gîtlan

Pentru mulți dintre noi, amintirile din copilărie sunt strâns conectate de momente unice petrecute cu părinții, mai ales atunci când acestea sunt legate și de respectarea sau construirea unor tradiții în familie. Fiecare sărbătoare este un prilej de a construi ceva frumos în propria familie, un nou obicei, un ritual știut numai de tine și de copiii tăi.  Înscrie-te!

Radacinile copilului meu

poster_22.jpgRădăcinile copilului meu - un workshop despre influența istoriei familiei de origine asupra copilului tău
by psih. Lavinia Gîtlan

Familia este interconectată indiferent de timp și spatiu, iar moștenirea se transmite din generație în generație sub o multitudine de forme. Ai stat vreodată să te gândești ce moștenire îi lași copilului tău? Pe lângă lucrurile materiale și oportunitățile de dezvoltare personală și intelectuală, ai reflectat asupra bagajului emoțional pe care copilul tău îl moștenește, nu doar de la tine, părintele lui, ci și de la bunici și străbunici? Poate ai observat că unele lucruri se repetă, fără ca tu să ai vreo implicare directă. Sau poate ai dezvoltat unele comportamente și nu știi de unde le-ai învățat. Moștenirea transgenerațională este ca un bumerang care se întoarce cu întârziere, lent și nu la aceeași persoană care l-a aruncat inițial. Înscrie-te!

Te-ai pregătit pentru adolescență?

3_2.jpgTe-ai pregătit pentru adolescență?
by psih. Raluca Ferchiu

Adolescența este una dintre cele mai interesante provocări pe care le avem în viață. În nici o altă perioadă nu avem de-a face cu atâtea schimbări, pe toate planurile, personal, educațional și familial. Suntem pe de o parte bombardați de dorința de a experimenta și, pe de altă parte, ținem la păstrarea confortului pe care îl avem din copilărie, în care știm că părinții vor fi tot timpul lângă noi.

 

Inteligența - între solitudine și seducție

articol_diana_m.jpgInteligența - între solitudine și seducție
by psih. Diana Muntean

A ajuns aproape o "blasfemie" să vorbești în zilele noastre direct și deschis despre inteligență, așa cum era tabu subiectul sexualității în epoca victoriană. Dacă ești o persoană inteligentă și apreciezi acest aspect, oamenii vor spune despre tine că nu ești modest, că ai fi arogant sau că ceilalți se pot simți jigniți - cum că implicit i-ai considera proști - raționament incorect din punct de vedere logic!

I have a dream! - program de dezvoltare personala si vocationala pentru tineri

poster_final_5.jpgI have a dream! - program de dezvoltare personala si vocationala pentru tineri
by psih. Raluca Ferchiu

“Ce vrei să te faci când o să fii mare?” este o întrebare la care deja ai tot dat răspunsuri, te-ai gândit și te-ai răzgândit de foarte multe ori. Și vine momentul în care chiar tu te întrebi ce vrei să faci în viitor, care este jobul potrivit, care să-ți aducă și plăcere și satisfacția lucrului bine făcut, de care să nu te plictisești, care să te provoace și să-ți dea posibilitatea de a crește și de a-ți creea un traseu profesional așa cum visezi. Înscrie-te!

Pregatit pentru adolescenta? Atelier de cunoastere a adolescentului din tine

poster_19.jpgPregătit pentru adolescență? Atelier de cunoaștere a adolescentului din tine
by psih. Raluca Ferchiu

Încredere, imagine de sine, prieteni, anturaj, vise, transformări - sunt doar câteva dintre aspectele adolescenței și a schimbărilor acesteia. Dar adolescența nu este doar o perioadă a schimbării, ci una în care avem șansa de a experimenta diferite abordări ale modului propriu de a fi, de a ne descoperi emoțiile și a învăța să ni le exprimăm în fața celorlalți. De foarte multe ori se vorbește despre adolescență ca fiind marea provocare a familiei, în care apar tot felul de probleme, discuții, certuri, în care adolescenții sunt rebeli, iar părinții neînțelegători. În schimb, nu ne întrebăm ce am putea face ca această perioadă să fie una a creșterii, a creativității și a descoperirii propriei persoane. Înscrie-te!

NOU! Curs de Reconstrucție a Sinelui

initiatic.jpgȘcoala de Activare a Sinelui deschide o nouă serie de cursuri pentru începători și avansați, în Iași și București.

Primul modul pentru începatori in Iași va avea loc in 10 martie 2017, începând cu ora 16:00
Investiție: 250 lei
Locație: Iași, Șos. Nicolina nr. 1, bl. 928B, sc. A, etaj 1, ap. 01, interfon 01

Primul modul pentru începători în București va avea loc in 10 martie 2017.
Investiție: 350 lei  
Locație: București, Bld Gheorghe Șincai nr. 13, bl. 5, et. 2, ap. 11, interfon 11

Pentru înscriere completați formularul de aici

DA! Copiii mint! - partea a II-a

articol_luiza_-1.jpgDA! Copiii mint! - partea a II-a
by psih. Luiza Brînză

Cercetările arată că toți copiii de vârstă mică au înțelegerea că a spune adevărul e bine și a spune o minciună e greșit. După vârsta de 10 ani însă, copiii încep să identifice intențiile din spatele unui discurs și devin mult mai conștienți de consecințele acțiunilor lor. Când studiul  - Canada, McGill University – 2016 – a adresat întrebări vis-à-vis de a pedepsi minciuna și a recompensa adevărul, diferențele au apărut din nou.