Asa cum ma vad eu, nu ma vede nimeni!

cojan_mihaela.jpgAşa cum mă văd eu, nu mă vede nimeni!
by psihoterapeut în supervizare Mihaela Cojan

În dezvoltarea personală un rol esenţial îl are procesul de autocunoaştere. Şi nu întâmplător am folosit cuvântul proces, pentru că este vorba de o acțiune continuă şi periodică de revizuire şi reconstruire a imaginii pe care ne-am creat-o despre noi de-a lungul timpului, încă din copilărie. Pornind de la cum ne descriau  şi caracterizau părinții şi continuând mai apoi cu profesorii şi alți adulți sau copii ce ne-au marcat existenţa într-un fel sau altul, ajungem să ne construim o imagine despre noi mai mult sau mai puţin pozitivă şi mai mult sau mai puţin congruentă.

Astfel ne credem mai mult sau mai puţin capabili, mai mult sau mai puţin performanţi sau mai mult sau mai puţin "iubibili". În practica mea ca psiholog, lipsa încrederii în forțele proprii şi o imagine nu prea buna despre sine sunt printre cele mai frecvente probleme pe care le întâlnesc. Iar ele genereaza alte probleme: nereuşite profesionale, dificultăţi de relaţionare şi comunicare atât in societatea extinsă cât şi în familie sau în cuplu, retragere si autoizolare, mergând până la sentimente profunde de insatisfacţie atât pe plan personal cât şi socio-profesional.

În acelasi timp însă, printre toate aceste probleme eu vad şi un potenţial insuficient explorat si exprimat.

De cele mai multe ori, un bun punct de plecare în încercarea de a-ţi rezolva astfel de probleme îl reprezintă un proces sănătos de autocunoaştere. Dar pentru a face o schimbare de “look” intern, pentru a reuşi să-ţi redefineşti imaginea despre tine astfel încât ea sa fie mai mult bazată pe realitate şi posibilităţi şi mai puţin pe credinţe şi predicții, acest proces de autocunoaştere se recomandă a fi ghidat de un psiholog.

De aceea te invit cu toată deschiderea şi încrederea să facem acest pas împreună, în cadrul Atelierului practic de autocunoaştere ce va avea loc joi, 21.01.2016 ora 18.00 la Gama Clinic Psychology din Iaşi!

Cu drag,

Mihaela Cojan

Psihoterapeut sub supervizare

Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute

http://www.gammainstitute.ro/ro/sanatate/servicii-psihologie

Tags

psiholog
dezvoltare personala
proces
nereusite
dificultati
incredere
existenta
probleme
retragere
autoizolare

Adaugă comentariu nou