Asa cum sunt acum nu am mai fost niciodata!

cojan_mihaela_3.jpgAşa cum sunt acum nu am mai fost niciodată!
by psihoterapeut sub supervizare Mihaela Cojan

“Cine şi mai ales cum suntem? “ Asta-i întrebarea pe care v-o propun spre discuţie la întalnirea de joi,  21.01.2016,  în cadrul Atelierului practic de autocunoaştere,  desfăşurat la Gamma Clinic Psychology din Iaşi,  începând cu ora 18.00.  Este o întrebare pe care ar trebui să ne-o punem cu toţii, din când în când. Aşa cum periodic mai mergem şi pe la medic pentru câte un control, la fel de bine ne-ar prinde şi o verificare periodică a ceea ce suntem sau credem că suntem.

An după an şi zi după zi acumulăm experienţe de tot felul: şi mai bune şi mai puţin bune. Cert este că mereu învățăm, conştient sau inconştient, în fiecare zi. Fiecare zi ce trece aduce noi informaţii, noi cunoştinţe, noi gânduri, trăiri şi emoţii. Dar nu în fiecare zi suntem conştienţi de efectele tuturor acestora asupra noastră. Există chiar perioade întregi în care, lăsându-ne duşi de val, zilele trec fără să ne dăm seama. La un moment dat însă ne trezim că ne întrebăm: şi chiar a mai trecut o lună,  sau un an?  Da, timpul trece, şi cu el ne schimbăm şi noi, neîncetat. Aşa cum suntem astăzi nu am mai fost niciodată! Şi asta pentru că eu consider că în fiecare zi suntem mai bogaţi decât ieri. Şi nu, evident că nu mă refer la bani. Mă refer la celelalte lucruri care cu adevărat contează: informaţii, cunoştinţe, relaţii, sentimente şi gânduri.

Dar pentru a ne da seama de această bogaţie mereu crescândă, cu fiecare zi, e nevoie să conştientizăm  trecerea timpului ca pe o acumulare de astfel de bogăţii. Şi cred că dacă privim lucrurile în acest fel , şi perspectiva asupra vieţii şi a ceea ce are ea să ne ofere se schimbă. Ce-ar fi să profităm de fiecare zi pentru a ne îmbogăţi? Ce-ar fi să ne concentrăm pe lucrurile care chiar contează pentru noi, care ne fac fericiţi? Cum am fi atunci? Vă invit sa explorăm împreună această perspectivă şi numai la Atelierul de autocunoaştere. Ne vedem joi!

Cu drag,

Mihaela Cojan

Psihoterapeut sub supervizare

Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute

http://www.gammainstitute.ro/ro/sanatate/servicii-psihologie

Tags

psiholog
experiente
constient
informatii
intrebari
timp
fericire

Adaugă comentariu nou