Asa va iubesc eu!

copii-relatie-frumoasa.jpgAșa vă iubesc eu!
by psiholog Lavinia Gîtlan

Iubirea a fost, din cele mai vechi timpuri, interpretată, pusă sub lupă, trăită intens sau poate chiar deloc. Artiști, poeți, scriitori, pictori sau simpli oameni  au exprimat acest frumos sentiment în creații proprii, așa cum au simțit. A fost și este trăită conform unor modele observate în copilărie, în familie sau alte medii în care omul a crescut. Pentru fiecare în parte iubirea are propria matrice, propriul ADN, unic în lume. Pe lângă lucrurile materiale, bunuri fizice, lăsăm moștenire credințe, moduri de a acționa și feluri de a iubi.  Da, lăsăm moștenire copiilor noștri un model de iubire, un fel de a arăta ceea ce simțim. Noi, adulții, avem puterea de a influența cum va fi trăită iubirea de copiii noștri.

Însă cum interpretează copiii iubirea? Ce dovezi consideră ei că ar aparține iubirii? Inocența  le eliberează calea spre a simți iubirea în starea ei pură. Indiferent de ceea ce întâmpină în manifestarea afecțiunii, ei nu se dau bătuți. Se vor oferi să te ajute când te văd îngrijorat, chiar dacă în realitate puterile micuțului nu te vor ajuta să rezolvi problemele de la serviciu, dar te vor face să vezi partea frumoasă a vieții pe care o trăiești. Uneori vor încerca să îți atragă atenția în moduri mai puțin plăcute, este doar semnalul că au nevoie de siguranță și afecțiune. Desenele, felicitările create de mânuțele lor, jocuri imaginate, toate sunt pentru tine și sursa lor este iubirea necondiționată. Nu știu să o măsoare în cadouri, jucării sau ieșiri nenumărate în locuri mereu diferite.

Pentru copii iubirea este foarte simplă, pur și simplu o trăiesc și se bucură de ea. Cei mici au multe feluri de a-și arăta afecțiunea, uneori rămâi surprins de momentul ales pentru a-ți înveseli ziua sau de a-ți descreți fruntea.

Dragi părinți, întrebați-vă copilul ce este iubirea pentru el și pregătiți-vă să auziți lucruri minunate.

Cu iubire,

Psiholog, Lavinia Gîtlan
Gamma Kids by Gammainstitute

Tags

psiholog bun
iubire
copil fericit
sentimente
inocenta
cadouri
afectiune
bucurie
credinta
siguranta

Adaugă comentariu nou