Bucuria de a iubi

iubireaO mare parte din timp ne risipim în nevoi nereale. Perechea ta s-ar putea să-ți ceară ajutor la curățenia casei, dintr-o mie de motive. Poate că este mânioasă sau supărată că munca de curățenie a rămas exclusiv în sarcina ei. Poate se simte desconsiderată, ignorată, copleșită, anxioasă, obsedată, controlată a€“ sau poate că, pur și simplu, are nevoie de ajutor la curățenia casei.  Ceea ce caracterizează spiritul este absența motivelor  ascunse. Nevoile unui ego nesigur nu pot fi mascate prin alte tactici. Când ești în spirit nu există impulsul de a manipulă, de a măguli, de a seduce, de a cere, de a rugă sau de a insistă. Pur și simplu, permiți a€“ și prin asta, îi lași iubirii loc deschis să se reverse. 
  
 Oare asta înseamnă o persoană  „spiritualizată” lasă întotdeauna TV-ul sau cartea, pentru a se apucă de curățenie? Nu. Dumnezeu nu acționează niciodată după un anumit tipar. În general când auzi că o persoană pe care o iubești are nevoie de ajutorul tău, îi faci ceea ce are nevoie. Există anumite instincte ale iubirii care vin de la sine, atunci când ești într-o comunicare cu spiritul: 
  

  •  Nu te opui. 
  •  Pui sentimentele deasupra rezultatelor. 
  •  Vrei să ajuți. Oferirea ajutorului devine o bucurie. 
  •  Pui dorințele altora pe același plan cu ale tale. 

 Aceste instincte se dezvoltă și se maturizează prin dăruire de-a lungul anilor. Dar dacă revii la experiență de a te îndrăgosti vei vedea că acestea nu sunt reacții învățate. Iubirea le conține deja. Iubirea înseamnă, automat, eliberarea din luptă și conflictul ce aparțin egoului. O singură experiență de a te îndrăgosti nu înseamnă o eliberare completă, pentru că luptă revine inevitabil a€“ dar îndrăgostiții întrevăd măcar Calea. Indiferent dacă pot sau nu să exprime, iată ce descoperă ei: 
  

  •  A iubi nu presupune nici un efort. 
  •  Starea de a fi, pur și simplu, are propria să bucurie interioară. 
  •  Întrebările își răspund singure, dacă ești suficient de conștient. 
  •  Viață este sigură. 
  •  A te lasă dus de curentul stării de a fi, este cel mai simplu mod de a trăi. 
  •  Rezistentă nu are niciodată succes. 
  •  Este imposibil să controlezi cursul vieții. 

 Acestea sunt descoperiri care scot o persoană în afară luptei. Luptă se naște din izolarea impusă de ego; ea încetează când poți găsi Calea și te abandonezi forței sale care ghidează. Luptă pare a fi împotrivă altora sau împotrivă ta însuți. 
  
 Întrucât una dintre cele mai apreciate calități ale unui om este capacitatea să de a face față adversităților, o viață fără luptă este mult în afară modului nostru curent de a vedea lucrurile. Dar este evident că atunci când acționezi din dragoste, nu poate există luptă. Cum se împăca cele două? Răspunsul se află în liberul arbitru. Oamenii pot alege să înceteze luptă și să se așeze pe poziția iubirii a€“ de exemplu, această este exact situația cu care te confrunți zilnic în relația ta. 
  
 Căsătoria este un teren de încercare și o oglindă. Ea îți testează voința de a crede că iubirea este soluția. Ea oglindește convingerile tale care te conduc cu adevărat a€“ care pot fi a te află în iubire, sau în non-iubire. 
  
 Lupta și abandonarea sunt cei doi poli ai liberului arbitru. Dat fiind că, pentru un timp -€“ dar nu tot timpul -€“ toți credem în iubire, suntem sortiți să ne ducem viața în conflict, doar dacă nu găsim un mod de a rezolva acest dualism. 
  
 Calea spre iubire a€“ Deepak Chopra 
  
 De la Diana Ciubotaru a€“ psihologul din Iași 

Tags

psiholog diana ciubotaru
scoala de activare a sinelui
GAMMA
liber arbitru
sentimente
spirit
motive
reactie
abandonarea
dualism

Adaugă comentariu nou