Copilul copilului meu – workshop pentru bunici

poster_wk_bunici_3.jpgCopilul copilului meu – workshop pentru bunici
by psih. Lavinia Gîtlan

Trăim vremuri în continuă schimbare şi reinventare a rolurilor sociale şi au apărut foarte multe soluţii în ceea ce priveşte ajutorul în creşterea copilului, iar primele persoane care vin în ajutorul tău sunt cei care, cândva, au fost lângă tine şi au oferit tot ce au avut mai bun, care au crescut o dată cu tine şi sunt în continuare susţinătorii tăi, bunicii copilului tău.  Și dorința de a face asta din nou cu nepoții este poate la fel de intensă. Dorință care vine cu o presiune de a le oferi ce este mai bun, cu provocări în a ”fi în pas cu modernitatea”, cu insecuritate și întrebări apăsătoare: ”Oare fac bine ceea ce fac? Cum pot să contribui la creșterea celui mic astfel încât să ne fie bine tuturor?”

Proprii părinţi, bunicii copilului tău, au un rol foarte important în formarea celui mic. Imaginea bunicilor este asociată, în general, cu expresia blândeții și a bunătății și te duce cu gândul la propria copilărie, la momentele când veneai obosit de la joacă și cineva te aștepta cu o limonadă răcoritoare sau doar cu un zâmbet cald și știai în adâncul tău că ești în siguranță.

Bunicii sunt o prezenţă valoroasă în viața nepoților, chiar dacă apare inevitabil conflictul între generații. Ei vin cu un bagaj de resurse, cu povești de viață și povețe de transmis ce pot constitui puternice ancore în creșterea și evoluția celor mici. Transmiterea unei moşteniri se face pe o linie mult mai lungă şi e spre beneficiul întregii familii ca aceste relaţii transgeneraţionale să se vindece şi să aducă  bucurie în viaţa de zi cu zi.

Marți, 13 iunie 2017, invităm bunicii care doresc să cunoască mai bine lumea nepotului sau nepoţilor la o altfel de întâlnire, în care vor avea oportunitatea:

• să descopere o altă imagine a rolului de bunic sau bunică şi să o integreze armonios în celelalte relaţii;
• să înţeleagă etapele psihologice prin care trec în această perioadă a vieţii, astfel încât să poată oferi din ceea ce sunt, cu inima uşoară;
• să îşi reinventeze relaţia bunic-nepot în termeni noi, care vor contribui la consolidarea acesteia.

Vă aştept cu drag!

Workshop susţinut de psih. Lavinia Gîtlan
GAMMA KIDS by GAMMA Institute

Când?
Marți, 13 iunie 2017, ora 18:00-20:00

Unde?
Gamma Institute, Iași, Șoseaua Nicolina, nr. 1, bl. 928B, sc. A, et. 1, ap. 1, interfon 01

Investiţie: 80 Ron.

Înscrie-te!
Completează formularul de înscriere (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf), specificând denumirea evenimentului, numele si vârsta persoanei care va participa.

Tags

gamma clinic psychology
Gamma Institute
gamma kids
psiholog bun in iasi
psihoterapeut
workshop
emotii
copil
provocare
relatie
resurse
valori.

Adaugă comentariu nou