Corpul iti vorbește

livia_baetica_3.jpgCorpul iti vorbește
by psiholog autonom Livia Băeţică

Sănătatea este o stare de echilibru, de bine bio-psiho-social şi spiritual, iar boala este tocmai afectarea acestui echilibru. Boala este un semnal că nu am mers pe drumul cel bun, am făcut ceva ce m-a dezechilibrat.

Boala este un PROFESOR, este modul în care corpul ne transmite că ceva este greșit: o idee din conștiința noastră, atitudinea față de viață, emoții negative pe care le întreținem, acțiuni ale noastre care nu servesc binelui nostru suprem. Corpul ne atenționează atunci când ceva nu funcționează armonios în întreaga noastră ființă. Organismul ne bate pe umăr și ne spune: Hei, fii atent!

Corpul este reflectarea a ceea ce se întâmplă în interiorul nostru. Un corp bolnav este un corp care încearcă să se reechilibreze deoarece starea naturală a corpului este cea de sănătate.

Boala este un CADOU pentru a ne reechilibra FIINȚA. De aceea, ne îndeamnă la schimbare.

Iar dacă vrei să afli ce trebuie să schimbi în viața ta întreabă-te:

  • Ce mesaj îmi transmite boala?
  • Dacă organul afectat ar avea gură, ce mi-ar spune?
  • Ce am de învățat din această experiență?
  • Ce este nevoie să schimb în viața mea, în ceea ce gândesc sau fac?

De cele mai multe ori boala apare pentru a ne satisface nevoi firești , legitime. Este normal să îți dorești să ai timp pentru propria persoană, să primești dragoste și atenție din partea persoanelor apropiate, să spui NU în anumite situații.  Însă modalitatea în care încercăm să răspundem acestor nevoi nu este totdeauna cea mai inspirată.

Așadar ești dispus să înveți să găsești soluții mai sănătoase la problemele și nevoile tale? Atunci ascultă-ți corpul și acționează!

Livia Băeţică

Psihoterapeut de familie şi cuplu autonom

Gamma Clinic by Gamma Institute     

http://www.gammainstitute.ro/ro/sanatate/servicii-psihologie

 

Tags

psiholog bun
gamma clinic
sanatate
organism
boala
armonie
corp
stare
mesaj
nevoi
dragoste

Adaugă comentariu nou