De la relații de dependentă la relatii iluminate

 de_la_relatii_de_dependenta_la_relatii_iluminate_0.jpgIndiferent dacă trăiți singur sau aveți un partener, cheia rămâne aceasta: să fiți prezent și să vă intensificați prezența printr-o și mai profundă concentrare a atenției în clipa  Acum.

 Pentru ca iubirea să înflorească este nevoie că lumina prezenței dumneavoastră să fie suficient de puternică, în așa fel încât gândirea sau corpul - durerea să nu poată  prelua controlul și să le confundați cu cine sunteți de fapt.

 Conștientizarea faptului că ești Ființa din spatele gândirii, liniștea din spatele zgomotului mental, iubirea și bucuria din spatele durerii, înseamnă libertate, salvare, iluminare.

 Să anulezi identificarea cu corpul -€“ durere înseamnă să aduci prezența în durere și, în acest fel, să o transformi. Anularea identificării cu gândirea înseamnă a fi  observatorul tăcut al gândurilor și al comportamentului, și mai ales al tiparelor repetitive de gândire și al rolurilor jucate de către ego.

 Dacă nu o mai investiți cu identitate, mintea își pierde trăsătura compulsivă, care fundamental înseamnă impulsul compulsiv de a judeca și de a opune rezistență față de  ceea ce este, lucru care creează conflict, dramă și noi dureri. De fapt, în momentul în care critica încetează, prin acceptarea realității existente, v-ați eliberat de minte. Ați  făcut loc iubirii, bucuriei, păcii.

 Puneți mai întâi capăt criticii de sine; opriți-vă apoi din a va judeca partenerul. Cel mai puternic catalizator pentru transformarea unei relații este acceptarea totală a  partenerului așa cum este, fără a simți nevoia de a-l judeca și a-l schimba în vreun fel.

 Aceasta va duce imediat dincolo de ego. Toate jocurile mentale și toată dependența au luat atunci sfârșit. Nu mai există victime și nici făptași, nici acuzatori sau acuzați.

 Acesta este, de asemenea, sfârșitul oricărei codependențe, al faptului de a fi atras în tiparul inconștient al altcuiva, permițându-i în acest fel perpetuarea. Atunci ori vă veți  despărți - în dragoste - ori veți pătrunde împreună și mai profund în clipa Acum, în Ființă. Poate fi chiar atât de ușor? Da, chiar este atât de ușor.

 Iubirea este o stare a Ființei. Iubirea nu se află în afară, ci în adâncul dumneavoastră. Nu o puteți pierde și nu vă poate părăsi. Nu depinde de vreun alt corp, de vreo formă  exterioară.

 În liniștea prezenței, vă puteți simți propria realitate atemporală și fără formă, ca viață nemanifestată care vă animă forma fizică. Apoi puteți simți aceeași viață în adâncul  fiecărui om și al fiecărei ființe. Priviți dincolo de vălul formei și separării. Acest lucru este realizarea unității. Acest lucru este iubirea.

 Deși scurte străfulgerări de iubire sunt posibile, ea nu poate înflori decât dacă sunteți permanent liber de identificarea cu mintea, iar prezența dumneavoastră este suficient  de intensă încât să fi dizolvat corpul – durere - sau puteți cel puțin să rămâneți prezent ca observator. Corpul - durere nu mai poate prelua atunci controlul asupra  dumneavoastră, distrugând astfel dragostea.

  Puterea prezentului - Eckhart Tolle

  De la Diana Ciubotaru - psihologul din Iași

                                                   

 

 

Tags

psiholog diana ciubotaru
scoala de activare a sinelui
icscc
iubire
constientizare
tipare
iluminare
gandire
corp

Adaugă comentariu nou