Despre Procrastinare

procrastination-hear494_0.jpgDespre Procrastinare

Procrastinarea – ce altă metodă mai frumoasă de a începe săptămâna?

Pentru cei care nu știu, procrastinarea este procesul prin care sarcinile importante (stresante și care necesită concentrare și perseverență în muncă) se amână în favoarea unora mai puțin importante (statul pe Facebook, uitatul la televizor, mâncatul fără să ne fie foame, etc. ). De fapt amânăm inevitabilul pentru că avem impresia ca nu suntem suficient de pregătiți, motivați, concentrați să facem lucrul acela anevoios (cum ar fi să scrii un articol, să înveți pentru un examen, să lucrezi la un proiect, etc. ) și când ne apucăm într-un final de acea sarcină devenim stresați de faptul că nu avem suficient timp să aprofundăm așa cum ne-am dori proiectul respectiv.

Vă las mai jos două linkuri pe care vă recomand ca în pauzele de procrastinare să le accesați cu interes. Pe mine m-au ajutat să le scurtez - pauzele.

Primul este o analiză preponderent literară a Luizei Vasiliu, iar dacă s-a ocupat ea de documentare, parcă e mai simplu să o folosim ca sursă de inspirație.

http://www.scena9.ro/article/procrastinare-facebook

 Al doilea este un exercițiu legat de percepția timpului din viață prin comparație cu timpul absolut, adică unde te situezi acum prin comparație cu timpul total pe care îl poți trăi – dacă ajungi la 100 de ani! Cred că te va face să te gândești de două ori înainte să ajungi din nou pe Facebook.

http://www.maximiliankiener.com/digitalprojects/time/

 O săptămână productivă tuturor!

Cu drag,

Mădălina Belcescu

Psihoterapeut sistemic de familie și cuplu în supervizare 

Tags

procrastinare
amânare
viata
trecere
timp
sarcini
sresant
perseverenta
inevitabil
proiect

Adaugă comentariu nou