EU si emotiile mele – workshop pentru adolescenti

copy_of_copy_of_a_new_design_0.jpgEU și emoțiile mele – workshop pentru adolescenți
by psih. Raluca Ferchiu

Emoții... un termen care are o semnificație diferită pentru fiecare dintre noi. Dar oare de unde avem această semnificație? Cum ne-o construim? În primul rând, încă de când suntem foarte mici, învățăm despre emoții prin experimentarea lor în diferite situații de viață, iar apoi luăm contact cu semnificația pe care cei din jurul nostru o dau emoțiilor, în special de la părinți, familia extinsă și sistemele de învățământ din care facem parte de-a lungul timpului. Învățăm care emoții sunt bune sau care nu sunt bune, când să le exprimăm, cum să le exprimăm, ce să facem atunci când nu este potrivit ca ele să se manifeste etc. Observăm în jurul nostru că exprimarea anumitor emoții este permisă, iar a altora nu – deci e mai bine să le inhibăm. Și mai ales, suntem învățați că ”trebuie” să reușim să ne ”controlăm emoțiile”. Dar asta ne dorim de fapt? Este sănătos să facem acest lucru, să le controlăm? Sau, mai degrabă, ne-am simți mai bine dacă am reuși să le gestionăm, atât pe cele cu încărcătură pozitivă cât și negativă? Pentru că nu există emoții bune sau rele, există doar emoții, iar în momentul în care conștientizăm acest lucru și le acceptăm așa cum sunt ele, știind ce să facem cu fiecare, atunci putem spune că putem gestiona într-un mod sănătos corpul nostru emoțional.

Și pentru că în preadolescență și adolescență, emoțiile ocupă un loc principal, fiind foarte intense și îndemnând spre acțiune, îi invit pe toți cei cu vârsta între 11 și 14 ani, la o întâlnire din cadrul Clubului adolescenților GAMMA, în care să luăm contact cu emoțiile noastre și să ne împrietenim cu ele.

Vom discuta despre:

  • Ce sunt emoțiile și care este rolul lor în viața noastră;
  • Care este dominanta emoțională a fiecăruia și ce am învățat din familie despre emoții;
  • Cum să facem diferența dintre emoțiile noastre și emoțiile preluate de la cei din jurul nostru;
  • Cum putem potența emoțiile pozitive și cum le putem gestiona pe cele negative.

Workshop susținut de psihoterapeut Raluca Ferchiu
Gamma Clinic Psychology by Gamma Institute
https://www.gammainstitute.ro/ro/sanatate/servicii-psihologie

Când?
Miercuri, 14 iunie 2017, ora 18.00 – 19.30

Unde?
Gamma Institute, Șos. Nicolina, nr. 1, bl. 928B, sc.A, et.1, ap.1, interfon 01

Investiție: 50 ron

Cum mă înscriu?

Completează formularul de înscriere (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf), specificând denumirea evenimentului, numele și vârsta persoanei care va participa.

 

Tags

adolescenta
preadolescent
emotii
intensitate
bucurie
tristete
depresie
anxietate
iubire
incredere
cunoastere
gestionare
autocontrol
parenting
workshop
gamma clinic psychology
Gamma Institute
gamma kids
clubul adolescentilor.

Adaugă comentariu nou