FREE CHILD: Obiceiuri mentale sanatoase pentru copilul tau!

poster_free_child_1.jpg

FREE CHILD – Obiceiuri mentale sănătoase pentru copilul tău!

Încredere, acceptarea propriei persoane, înțelegere pentru și cu cei din jur, perseverență, organizare . . . sunt lucruri care, cu siguranță, ai vrea să fie însușite de către copilul tău. Dar știai că acestea sunt de fapt niște obiceiuri mentale (tendințe de a gândi într-un anumit fel), pe care copilul, ajutat de adulții din viața lui, și le poate dezvolta astfel încât ele să devină trăsături pe termen lung?

Programul Free Child: Obiceiuri mentale sănătoase pentru copilul tău! se adresează copiilor cu vârsta între 8 și 12 ani și urmărește însușirea și dezvoltarea celor mai importante obiceiuri mentale sănătoase, într-un mediu interactiv și relaxant pentru copil. Timp de 3 săptămâni consecutiv, în workshop-uri de câte 90 minute, copiii primesc instrumente concrete de învățare a obiceiurilor mentale sănătoase, precum și posibilitatea de a le experimenta în cadrul grupului. Între modulele programului, copilul va primi și activități pentru acasă, în care vei fi implicat, ca și părinte, ajutându-l să-și însușească aceste obiceiuri și, de ce nu, să le experiementezi și tu la rândul tău împreună cu el.

Free Child 1: Încrederea și acceptarea propriei persoane – 12 ianuarie 2017, ora 17.30 – 19.00

  • Copilul învață să facă diferența între acțiunile și comportamentele proprii și stima de sine și să se accepte chiar și atunci când lucrurile nu ies așa cum s-ar fi așteptat;
  • Va înțelege că, deși aprobarea din partea părinților, colegilor și profesorilor este dezirabilă, nu este nevoie de aprobarea continuă din partea altora pentru a fi valoros și a avea succes;
  • Își va dezvolta abilitatea de a vedea în situațiile nou apărute, oportunități și provocări, evitând să se învinovățească pentru eșec.

Free Child 2: Înțelegerea și rezistența emoțională – 19 ianuarie 2017, ora 17.30 – 19.00

  • Copilul învață ca, atunci când se confruntă cu o problemă interpersonală, să dea o serie de soluții analizând atât consecințele pozitive, cât și pe cele negative, iar înainte de a reacționa, să ia în considerare impactul acțiunilor sale asupra sentimentelor celor din jur;
  • Învață să tolereze limitele, nu numai la școală, ci și acasă și în societate și să accepte că toți oamenii fac greșeli, neavând sens să-i judecăm sau etichetăm ca fiind buni sau răi, în funcție de greșelile pe care le fac.

Free Child 3: Perseverența și organizarea – 26 ianuarie 2017, ora 17.30 – 19.00

  • Copilul învață că succesul se datorează eforturilor sale și nu norocului sau dificultății sarcinilor;
  • Își dezvoltă capacitatea de a-și organiza timpul într-un program săptămânal, astfel încât să îmbine sarcinile școlare cu activitățile din timpul liber;
  • Învață că pentru a avea succes și a-și atinge obiectivele, uneori este nevoie să facem lucruri plictisitoare sau care nu ne plac, până când scopul este atins.

Workshop-uri susținute de psih. Raluca Ferchiu
GAMMA KIDS by Gamma Institute

Investiție: 50 ron/ modul

Unde?
GAMMA KIDS, Iași, str. Vasile Lupu, nr. 35

Înscrie-te completând formularul aici, cu specificarea denumirii workshop-ului, a numelui și vârstei copilului care va participa. 

Tags

psiholog bun in iasi
psihoterapie
copii
parenting
obiceiuri mentale
sanatate
incredere
atima de sine la copii
acceptare de sine
cultivarea perseverentei
organizarea programului
managementul timpului copilului
iubire
afectiune
sprijin
gamma kids
workshop
Gamma Institute

Adaugă comentariu nou