Frumusetea se ivește în liniștea prezenței

frumusetea_interioara_0.jpgEste necesară prezența pentru a deveni conștient de frumusețea, măreția și sfințenia naturii. Ați privit vreodată în infinatatea spațiului, într-o seară senină, uimit de liniștea  absolută și de vastitatea să inimaginabilă? Ați ascultat vreodată cu adevărat susurul unui pârâu de munte într-o pădure? Sau cântecul mierlei la apus, într-o seară calmă de vară? 

Pentru a deveni conștient de astfel de lucruri, este nevoie ca mintea să fie tăcută. Este nevoie ca, pentru un moment, să lăsați la o parte bagajul personal de probleme, de trecut, de viitor, precum și toate cunoștințele pe care le aveți; altfel, veți privi, dar nu veți vedea, veți asculta fără să auziți. Este necesară prezența dumneavoastră totală.    

În spatele frumuseții formelor exterioare există mai mult: ceva ce nu poate fi numit, ceva inefabil, o esență interioară, profundă și sfântă. Oriunde și oricând există frumusețe, această esență interioară strălucește în exterior. Vi se dezvăluie numai când sunteți prezent. 

Este oare posibil ca această esență fără nume și prezența dumneavoastră să fie unul și același lucru? 

S-ar afla acolo în absența prezenței dumneavoastră?

Meditați profund asupra acestui lucru. Descoperiți singur. 

Puterea Prezentului - Eckhart Tolle

De la Diana Ciubotaru - psihologul din Iași

Tags

psiholog diana ciubotaru
scoala de activare a sinelui
icscc
frumusete interioara
prezenta totala
inimaginabil

Adaugă comentariu nou