LENTILE PROGRESIVE GRATUITE

miha_2015_martie.jpgLENTILE PROGRESIVE GRATUITE
by terapeut în formare Mihaela Macovei

Îţi plac diamantele ? Ooo da, şi mie!

Ce e un diamant de fapt? Este o rocă metamorfică care, fiind supusă la presiuni şi temperaturi foarte ridicate, în interiorul pământului, se transformă în această piatră uluitoare . El rămâne tot carbon doar că are altă structură chimică. În minele de unde sunt extrase aceste pietre, ele sunt recunoscute de specialişti, deşi nu arată senzaţional de la început, dar prin şlefuire...

Nu ştiu cum, dar îmi sună atât de cunoscută această  poveste a  diamantului, ea  seamănă atât de mult cu povestea oamenilor, toţi făcuţi  din acelaşi material, dar nu toţi  văzându-se diamante. Oare de ce? Poate pentru că oamenii nu sunt obişnuiţi să se uite mai atent sau poate, pur şi simplu, pentru că nu au fost educaţi să facă asta. Ori poate  pentru că nu au descoperit, în ei înşişi, lentila potrivită. Una dintre  lentilele pe care le avem la îndemână, este încrederea în forţele proprii şi este progresivă pentru că se vede utilitatea ei cu cît o foloseşti mai mult. Da, odată ce începi să  o foloseşti tot mai des, claritatea imaginii despre sine creşte şi vei vedea tot mai mult diamantul din tine şi propria strălucire. Astfel dând credit propriei persoane, viaţa ta începe să se schimbe, devenind armonioasă, coerentă, cu mai puţine scurt-circuituri, care te-au pus în dificultate până acum. 

Eu îmi imaginez deseori în toţi oamenii diamante care luminează această lume. Da, îmi  place să cred că, în fiecare om, este un potenţial uriaş care odată valorificat, are repercursiuni asupra întregii lumi. O lume în care, sunt sigură, ne dorim cu toţii să trăim.

Această lecţie a diamantului am predat-o copiilor mei atunci când neîncrederea în forţele proprii îi acapara şi  când nu doreau să continue un lucru doar pentru că acesta nu ieşea perfect din prima încercare şi astfel ei nu se credeau „perfecţi” de iubit. Eu îi iubesc oricum şi pot să le şoptesc că sunt mândră de ei pentru că au avut curajul să încerce din nou şi să evolueze. Am ştiut din prima clipă, că sunt diamante şi mă bucur nespus că sunt aici să-i ajut să vadă şi ei asta.

De la terapeut în formare Mihaela Macovei

http://www.gammainstitute.ro/ro/sanatate/servicii-psihologie

Tags

psiholog
incredere
educatie
diamante
oameni
poveste
armonie
imagine
copii
siguranta
neincredere
gammainstitute

Adaugă comentariu nou