Prea multa...femeie – THE END

ral_art.jpgPrea multă...femeie – THE END
by psihoterapeut în supervizare Raluca Ferchiu

Există în viața oricărei femei un moment în care, printr-o întâmplare sau nu, realizezi că nu te-ai gândit că, pe lângă multele roluri pe care le joci zi de zi (de mamă, de soție, de fiică, de profesionistă, de prietenă etc) mai există și rolul de femeie și atât. Iar în acel moment în care conștientizezi că de foarte mult timp nu ți-ai alocat nici un pic de spațiu doar pentru tine, primul impuls este să-ți revendici acel loc special în viața ta. Să te îngrijești, să reîncepi să practici hobby-ul de mult timp uitat, într-un cuvânt, să-ți permiți să-ți faci din când în când câte un moft, doar pentru că așa vrei tu.

În timp ce îți aloci (și ai tot dreptul să faci asta) câte o oră din zi doar ție, te trezești că în jurul tău se pornește o întreagă avalanșă: deodată, multe din roluri sau dintre persoanele dragi încep să devină vocale, să aibă nevoie de mai multă atenție, să îți șoptească la ureche (spre binele tău, normal) că poate nu ar trebui să te duci atât de des la coafor sau la sală (evident, toți te iubesc pentru ceea ce ești, nu pentru cum arăți), că poate timpul petrecut singură ar putea fi petrecut cu soțul, copilul, mama, tata, fratele, prietena etc sau că ai trecut deja de vârsta la care îți poți face toate mofturile. Așa apare grupul celor ”îngrijorați” pentru că nu mai ești ca altădată și pentru că, în mod inexplicabil, îți place să stai singură din când în când, nefiind dispusă în orice moment să acorzi toată atenția cerută de toți cei din jurul tău.

În aceste condiții, poate că te vei menține pe poziții sau poate că nu. Dar, dacă ai conștientizat că te neglijezi pe tine, nu te mai poți preface că nu este așa. Iar femeia din tine își cere drepturile, la fel ca oricare alt rol din viața ta. Și nu este ușor să te trezești că toți trag de tine, iar unicul tău scop este acela de a te împărți bucățică cu bucățică, până când nu mai rămâne nimic pentru tine.

Dar cum poți face astfel încât să fii cea care decide când și cum joacă toate rolurile? Făcând ”curățenie” în viața ta și așezând fiecare rol exact acolo unde simți și activându-l exact atunci când simți. Vei fi surprinsă să observi cum oamenii din jurul tău, fie te respectă și îți acceptă deciziile, fie pleacă din viața ta. Dar în ambele cazuri, tu ești cea câștigată, pentru că poți în orice moment să spui NU sau STOP celor care vor să te acapareze. Te aștept cu drag să începem ”curățenia” împreună.

De la psihoterapeut în supervizare Raluca Ferchiu

http://www.gammainstitute.ro/ro/node/767

Tags

psiholog
profesionist
roluri
sotie
mama
prietena
fiica
femeie
respect
familie

Adaugă comentariu nou