Puterea din interior

lonely_woman.jpgÎn ultimele întâlniri terapeutice, am întâlnit femei puternice. Vai, nici nu știți cât mi-a luat să scriu acest început de articol. Această frază care vrea să cuantifice cumva o experiență minunată pe care aceste femei puternice au ales să mi-o împărtășească. Și pentru care le mulțumesc din toată inima. 
Femeile acestea au ales pentru viața lor. Au ales pentru binele personal și pentru cel al copiilor lor. Au spus „Nu” și și-au asumat această decizie. Nu au câștigat nici un război, dar au răspuns la prima bătălie din viața lor. Prima bătălie, dar nu prima bătaie.
Poate credeați că acele zile au trecut. Și eu credeam la fel. Credeam că orice femeie poate să spună NU oricând dorește ea. Că poate să plece, că poate să răspundă, că poate să trăiască liber, vesel, fără frică. 
NU, femeile încă nu pot spune NU fără frică, nu pot renunța la o relație plină de abuzuri, în care le este constant frică pentru viața lor și a copiilor lor, în care refuzi să mai mănânci pentru că nu ești sigură dacă viața aceea îți mai trebuie, în care suicidul pare mai tentant decât traiul cu omul pe care l-ai iubit cândva. 
De ce stai acolo? De ce rămâi să înduri abuzurile, agresivitatea nestăvilită și furia năprasnică asupra ta? Nici un motiv nu pare suficient de bun. Nimic nu ar trebui să te țină acolo. Pentru că îți lipsește curajul și pentru că îl crezi pe cel care își spune că NU ești suficient de bună, de frumoasă, de puternică, de gospodină, că nu ești suficient de mamă, de soție, că nu mai ești OM. DAR EȘTI! 
Și nu știu ce te-a făcut să pleci sau să ai curajul să spui NU și nici nu mai contează! 
Îți mulțumesc femeie frumoasă, mamă puternică, Om minunat că ai luat această decizie pentru viața ta și mă înclin în fața curajului tău. Sper ca el să fie inspirație pentru noi toate. 
Și vă iubesc. 

Mădălina Belcescu 
Psihoterapeut sistemic de familie și cuplu în supervizare 

Gamma Clinic by Gamma Institute     

http://www.gammainstitute.ro/ro/sanatate/servicii-psihologie

Tags

psiholog
terapeut
decizie
puternic
abuz
frica
curaj
motiv
agresivitate
furie
inspiratie

Adaugă comentariu nou