Sa continuam despre schimbare..

Ajunsesem in punctul in care initierea  propriei schimbari provoaca mici/mari cutremure in jurul tau. Acest lucru creeaza indoieli in tine si in ceilalti iar capacitatea ta de a-ti observa mintea in timp ce se indoieste sau protesteaza, devine intrumentul tau de salvare.

[[{"type":"media", "view_mode":"media_large", "fid":"249", "attributes":{"class":"media-image alignleft size-thumbnail wp-image-270", "typeof":"foaf:Image", "style":"float: left; margin-right: 10px;", "width":"150", "height":"112", "alt":"spiritual-abundance-300x225"}}]]Uneori, imediat, alteori putin mai tarziu, dupa cateva acte de observare, exercitii si dezvoltare personala vezi cu surprindere ca anxietatea scade sau chiar dispare. Si te trezesti intr-o liniste, o liniste noua care, parca, nu mai are inamici; si in linistea aceasta iti privesti schimbarea sau actele tale noi  de schimbare, si ti se par atat de normale, de parca au fost dintotdeauna acolo. Ti se par atat de naturale si autentice incat linistea se transforma treptat, in bucurie. Da, esti chiar in inima schimbarii si ai reusit. Mintea ta parca e alta. E o minte NOUA, care accepta schimbarea tocmai pentru ca, in ea, dintotdeauna ai fost asa, schimbat. Aceasta minte noua nu te cunoaste altfel, ci doar asa, cum este ACUM. Linistit, actionand in prezent, adecvandu-ti emotiile la orice situatie pe care o intampini, fara sa fugi de ele.

Iti observi mintea noua si mai apare o constatare, mintea aceasta este de partea TA. Nu te saboteaza, nu te pune in corzi prin intrebari paradoxale, nu te critica, nu te judeca. Aceasta minte doar te intreaba: “Cum vrei sa facem lucrurile astazi? Ce-mi dai de facut? Unde sa ma duc? Care e vointa ta astazi?” Este doar curioasa si isi pune toate rezervele de cunoastere in slujba ta pentru ca ARE INCREDERE IN TINE.

Stii de ce are incredere in tine? Pentru ca acest TINE – tu, care-i vorbesti acum, este diferit. Cum este diferit? Poate te intrebi……raspunsul data viitoare. In mod sigur ai sa-l gasesti, sau simti, pana atunci.

Cu drag,
Diana Ciubotaru, psihologul din Iasi

Tags

actiune
bucurie
emotii
incredere
inima
initiere
instrument
minte
noua
psiholog-iasi
salvare
schimbare
transforma
vointa

Adaugă comentariu nou