SAS - Proiectul GAMMA- februarie III

constiintaAuzi vocea Sinelui? Câteva secrete...

Astăzi vom vorbi despre principiile de bază ale viziunii conform căreia conștiința este baza a tot ceea ce există și din ea, se naște realitatea. Aceste reguli sunt încorporate în felul nostru de a privi lumea, și vor naște drept consecință, o anumită responsabilitate interioară față de propriile gânduri (pe care le crezi sau generezi) și vor permite “auzirea călăuzirii Sinelui”.

1. În primul rând să privești lumea ca energie. Absolut totul e energie indiferent de forma în care se manifestă ca materie. De fapt, în tine și în masa de lângă tine, în esență, se agită aceeași electroni în jurul nucleelor atomice. Iar acești electroni răspund gândurilor din jur indiferent că fac parte dintr-o tigaie, un aliment sau un corp animat.

În concluzie, privește materia de orice fel, întreaga lume până la cele mai mici cărămizi de materie, unde toți suntem construiți la fel, ca energie.

2. În al doilea rând, Observatorul colapsează realitatea, indiferent dacă e conștient sau nu. În fizică vorbim de observatorul cuantic, în viața de zi cu zi vorbim de martorul tăcut care-și observă gândurile și alege care dintre ele corespund scopurilor lui. Colapsarea se face cu atât mai rapid cu cât scopul e mai bine definit. Așa că, în esență, dacă știi foarte clar ceea ce vrei și accepți asta în forul tău interior, acel lucru începe să ”cristalizeze” energia din jurul tău până la materializarea completă.

3. Doar din poziția de observator al întregii tale vieți vei înțelege planul de ansamblu în care ești prins. Din când în când, retrage-te și contemplă-ți viața pentru a vedea ce vrei să creezi, de fapt, în lumina întregului tău destin.

4. Acționează pro-activ, nu anti-frică. Atunci când scopurile tale sunt pe deplin acceptate de tine (de mintea ta) mintea te va susține și va începe să acționeze pro-scop, nu anti-obstacole. Dacă mintea e centrată pe găsirea eventualelor obstacole atunci va fi ocupată mai mult cu ele decât cu scopul propriu-zis. Devino conștient, în permanență de patternul tău obișnuit de acțiune și corectează-te, devino pro-scop și fă mici acțiuni care te pun mai aproape de el. Celebrează-te atunci când atingi scopul. Ești creator!

5. Fii prezent în viața ta și vânează-ți mintea când se complace în trecut sau caută acolo argumente pentru a nu se angaja în prezent, într-o acțiune oricât de mică sau mare.

De la Diana Ciubotaru, psihologul din Iasi

Tags

psiholog diana ciubotaru
sas
GAMMA
icscc
constiinta
creator
sinele
energie
electroni
observator

Adaugă comentariu nou