In spatele lui “Sunt de partea mea”

img_2670.jpgIn spatele lui “Sunt de partea mea”

by psiholog Bogdan Silică

“Până mâine am de scris un articol, vreau să termin de citit încă un capitol dintr-o carte și să mai trag o ocheadă pe foile de la cursul din weekend. Abia am ajuns acasă după o zi plină. E 21:40 și vreau să mă trezesc la 5:30. Gata, la treabă! Deschid laptop-ul, îmi propun să verific mail-ul și numai bine îmi apare o reclamă de la ”Vocea Romaniei”. Woooooww…. Și s-a prelins mintea mea, ca uleiul pe tigaie, spre senzațional. Vreau show! Vreau muzică! Vreau multe multe multe culori pe care să le privesc hipnotizat…vreau… Gânduri.

Am o minte fenomenală. De fapt, eu m-am prins dinainte că umblă cu șmecherii. Dar m-am prins! Când îi dau câte o sarcină, ATUNCI dă și ea câte o comandă. Parcă i-e foame, parcă și-a amintit ceva foarte important, parcă a bătut cineva la ușă, parcă a uitat să sune pe cineva să-i spună că… Și ce să vezi, când toate celelalte sunt rezolvate, parcă a apucat-o oboseala! Iar acum spune că ce scriu nu e suficient de bun. Serios, ți-ai observat vreodată mintea? Ai observat cam câte are de spus pe lângă ce îi dai să facă? Te rog să spui NU, te rog! Din culise iți dezvălui că îi place să se simtă specială. Ziceam că sunt fascinat de mintea mea. Și mai mult de atât, sunt fascinat de cum are ea senzația că eliberează chiar și liberul arbitru. O iubesc, o tratez cu blândețe și îngăduință. Îi permit să fie deschisă către orice, să umble aiurea, să se tensioneze, să se joace. Dar, așa cum am învățat de-a lungul […], când iubești ceva, pui și observație din plin. Așa că, am jalonat repede traseul de la internet la word și m-am apucat de scris articolul, deși parcă mi-e somn, deși parcă mi-e foame, deși. Iar mâine dimineață mintea mea sigur nu-și va aminti multe gânduri dintre cele care tot încearcă să o distragă de la sarcină. E testat. Trăiește în abundență și vine cu altele noi. “

Ah! S-a scris articolul. Si-aș putea să-l transform într-o chestie cu ton tehnic, mai de revistă. Dar până la urmă, indiferent de subiect și predicat…cred că tot despre “lentile” este vorba. Nu că-i simplu?

 

Psiholog Dragoș-Bogdan Silică

Gamma Clinic by Gamma Institute     

http://www.gammainstitute.ro/ro/sanatate/servicii-psihologie

Tags

psiholog bun
fenomenal
minte
sarcina
ganduri
test
abundenta
articol
revista

Adaugă comentariu nou