Transformati-vă mintea

 inspir expirOri de câte ori doriți să schimbați o structură mentală care a devenit o obișnuință, cea mai bună cale este respirația. Toate structurile mentale sunt asociate cu structuri ale respirației. Schimbați-vă modul de a respira și mintea se va schimba imediat, instantaneu. Încercați!

 Ori de câte ori în mintea dumneavoastră apare o critică și sunteți pe punctul de a recădea într-o veche obișnuință, expirați imediat - ca și cum ați expulza critica odată cu aerul inspirat. Expirați profund, sugându-vă stomacul. În timp ce expulzați aerul, simțiți sau vizualizați expulzarea simultană a gândului.

 Apoi inspirați aer proaspăt, profund, de două sau de trei ori.

 Urmăriti ce se petrece. Veți simți o stare nouă, incredibilă: vechea obișnuință și-a pierdut controlul asupra dumneavoastră.

Așadar, începeți prin a expira, nu prin a inspira. Dacă doriți să cultivați un gând nou, începeți prin a inspira. Dacă doriți să renunțați la un gând, începeți prin a expira. Veți constata că mintea este imediat influențată de felul în care respirați. Ea își schimbă pe loc obiectul atenției.

Acest lucru este valabil pentru toate obișnuintele vechi. Spre exemplu, dacă sunteți fumător și apare dorința de a fuma, expirați imediat, cât mai profund, și expulzați această dorință din ființa dumneavoastră. Când veți inspira, veți constata că dorința de a fuma a dispărut. Respirația este un instrument extrem de important pentru schimbarea interioară.

Osho – Farmacie pentru suflet

De la Diana Ciubotaru, psihologul din Iași

Tags

psiholog diana ciubotaru
scoala de activare a sinelui
GAMMA
suflet
respiratie
instrument
inspir
expir

Adaugă comentariu nou