Tu cand ai calatorit ultima oara?

cojan_mihaela_4.jpgTu cand ai calatorit ultima oara?
by psihoterapeut sub supervizare Mihaela Cojan

Dacă ar fi să definesc dezvoltarea personală într-un cuvânt, acela ar fi “căutare”. O căutare continuă a unor răspunsuri la tot felul de întrebari despre tine şi despre lume, ce începe din primii ani de viaţă şi care nu prea se termină niciodată; căci ce-ar fi ca într-o zi să primim toate răspunsurile!? E o întrebare ce merită explorată, dar nu asta mi-am propus acum.

Ca psihoterapeut sunt fascinată de acea căutare interioară, la nivel profund individual care pentru unii este calmă, sporadică sau accidentală însă pentru alţii este asiduă, multiplă şi uneori chiar turbulentă. Ca şi într-o călătorie plină de neprevăzut, în momentul în care începi sa-ţi pui, în mod conştient şi prezent nişte întrebări despre tine, încep să apară şi răspunsurile care vor fi,  in funcţie de gradul de dificultate şi de profunzime al intrebării, mai mult sau mai puţin limpezi şi confortabile.

De multe ori însă este foarte greu să discernem ce răspunsuri sunt “adevărate” şi care sunt “false”, din simplul motiv că cel ce întreabă e şi cel care îşi răspunde. Din aceasta cauză simpla introspecţie nu ne ajută suficient în căutarea noastră. Şi atunci începem să căutăm înafară : citim, ne uităm cum fac alţii, şi încercăm să luăm ce ni se pare bun pentru noi. Toate acestea sunt în regulă ca şi metode de căutare a unor răspunsuri, ca şi metode de dezvoltare personală. Dar, la fel ca într-o călătorie, pentru a ajunge la destinaţie, dar mai ales pentru a te bucura de drum, cel mai util ar fi un ghid. Acesta este rolul unui specialist in dezvoltare personală: de a te ghida, de a te orienta si ajuta sa-ţi găseşti răspunsurile care contează! Acele răspunsuri care te duc mai departe pe drumul tău şi care te fac să te simţi de fiecare dată puţin altfel: mai hotărât, mai încrezător şi cu mai multă iubire, atât pentru tine cât şi pentru alţii.

Cu drag,

psihoterapeut sub supervizare Mihaela Cojan

http://www.gammainstitute.ro/ro/sanatate/servicii-psihologie

 

Tags

psiholog
cautare
adevar
greu
fals
prezent
raspunsuri
dezvoltare

Adaugă comentariu nou